man bij Albert Heijn

Albert Heijn vertrouwt op I_Site voor een veiligere, kosten efficiënte bedrijfsvoering

Dankzij I_Site wordt de gehele truckvloot van Albert Heijn gemanaged door Toyota Material Handling, hierdoor worden onderhoudskosten en schade aan infrastructuur tot een minimum beperkt.
Hand pushing buttons

Smart Access

Albert Heijn heeft gekozen voor de optie Smart Access, hiermee kunnen de gebruikers/medewerkers van Albert Heijn de truck starten door middel van hun badge. Bovendien vraagt de truck om een digitale check voor deze gestart kan worden.

De gebruiker is dan verantwoordelijk voor het uitvoeren van de check voor de machine gebruikt wordt. De bestuurder moet bevestigen of de truck en zijn omgeving veilig is om werkzaamheden te verrichten. Op deze manier is de bestuurder betrokken bij het proces, dit vergroot het gevoel van eigendom, tevens verhoogd dit de veiligheid op de werkvloer waardoor de bestuurder en zijn collega's veiliger kunnen werken.  

Overview of warehouse

Meer verantwoordelijkheid leidt tot minder schade

'' Ik heb opgemerkt dat de bestuurders de pre-operational check erg belangrijk vinden, ondanks dat zij de complete opstart procedure moeten doorlopen om er zeker van te zijn dat zij op een veilige manier kunnen werken'' aldus: Dirk-Jan van Lienden, Supervisor at Albert Heijn supply chain.

'' Twee jaar na het introduceren van I_Site, worden de trucks aantoonbaar met meer zorg en aandacht gebruikt. Met als resultaat dat er een enorme afname van incidenten te zien is.''

De terugverdien tijd van de investering was berekend op 3 jaar, met een verwachte daling van 30% aan schadekosten en 5% minder kosten aan reparaties en onderhoud.  Kijkend naar de actuele feiten, Albert Heijn voorspelt de investering binnen 2,5 jaar terug te verdienen, dit overschrijdt de oorspronkelijke verwachting.

Albert Heijn from outside

Over Albert Heijn

Albert Heijn is de grootste supermarktketen van Nederland, met bijna 900 winkels en 6 distributiecentra. Iedere week worden de winkels bevoorraad met zo'n 13 miljoen pakketten in totaal. Om in deze behoefte te kunnen voorzien maakt Albert Heijn gebruik van 1500 elektrische heftrucks van Toyota Material Handling. Daarnaast is twee jaar geleden ook het fleet management systeem van Toyota (I-Site) geimplementeerd, dit met als grootste doel om de schade- en onderhoudskosten te reduceren. Het pakket I_Site data handling is bevestigd op iedere truck en kunnen aan een breed scala van toepassingen en kenmerken worden toegevoegd.

  • Locatie: Geldermalsen, Nieuwegein, Tilburg Pijnacker, Zaandam en Zwolle
  • Industrie: retail
  • Medewerkers: er werken meer dan 100,000 mensen voor Albert Heijn in Nederland
  • Toyota trucks: Elektrische heftrucks, maar ook orderverzamelaars en reachtrucks
  • Toepassingen: order picking, aanvullen, laden/lossen
  • Ploegen: 2

Retail en magazijn

Retail en magazijn

We kunnen u ondersteuning bieden om het aantal transportbewegingen te minimaliseren en de snelheid van ontvangst van de goederen tot de uiteindelijke levering te maximaliseren.

Lees meer >

Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >

Low level order picker in warehouse

Orderverzamelaars

Onze orderverzamelaars zijn geschikt voor alle niveaus van orderverzamelen. De trucks zijn snel, efficiënt en productief en dat alles met een goede ergonomie.

Lees meer >

Reach truck in warehouse

Reachtrucks

De serie reachtrucks biedt u een hoge acceleratie en een exeptionele rijbeleving voor het optimaal verplaatsen van lasten. 

Lees meer >

Wis alles