Automatiseren is voor Haval de meest logische keuze

Na een uitbreiding in het productieproces begint de zoektocht van Haval naar een automatiseringsoplossing. Bij de bestaande productieprocessen wordt al veelvuldig gebruikt gemaakt van automatisering dus was het voor Haval een logische stap om ook voor de intern transportbewegingen op zoek te gaan naar een automatiseringsoplossing. Hiervoor schakelde Haval de hulp in van Toyota Material Handling.

In de video leggen Roel van Dijk, supply chain manager bij Haval en Fabian Gort, application engineer bij Toyota Material Handling uit op welke wijze invulling is gegeven aan de automatiseringsbehoefte van Haval.

De opdracht die Toyota kreeg van Haval was om een volledig automatisch proces in te richten. In de praktijk betekent dit om het aantal handelingen bij de AGV en het verplaatsen van de pallets tot een minimum te beperken. Dit varieert van het automatische opladen van de li-ion batterij tot het ophalen van de emballage door de AGV.

Het automatiseringstraject bij Haval bevat niet alleen het oppicken en wegzetten van de pallets, het omvat nog veel meer elementen die we in deze video uitleggen. 

Roel van Dijk: 'In de praktijk ben ik ervan overtuigd dat de terugverdientijd nog korter is dan de 20 maanden die we vantevoren berekend hadden. Want ik zie gewoon dat mensen effectiever werken en dat we minder schades hebben." 

 

Is uw logistieke proces klaar voor automatisering?

Met behulp van onze gratis scan krijgt u aan de hand van 9 vragen een eerste globale inschatting over de haalbaarheid van mechanische automatisering in uw logistieke proces.

DOE DE HAALBAARHEIDSSCAN >

 

Automatisering in de logistiek: de voordelen & misverstanden

Door repetitieve taken te automatiseren maakt u het werk leuker en efficiënter. Maar er zitten nog meer voordelen aan automatisering. Gezien de vele voordelen lijkt automatisering van het magazijn de oplossing voor alle problemen die zich in het magazijn voordoen. Maar is dat ook wel echt zo? Niet per definitie.

Ontdek alle voordelen & misverstanden van automatisering >

Ook interessant

Ontdek ons kennisplatform

Voor al uw vragen rondom material handling kunt u terecht op ons kennisplatform. Ontdek handige informatie over efficiënt werken, een veilig werkklimaat en de laatste trends & ontwikkelingen.

Lees meer >

Wat zijn de mogelijkheden voor elektrisch rijden?

Tegenwoordig bestaan er verschillende opties als het gaat om elektrisch rijden. Ontdek welke optie het beste bij uw bedrijf past. 

Lees meer >

Een autopilot die horizontaal transporteert

Geautomatiseerde trucks

De automatisering van de processen voor materiaaltransport levert voordelen op voor veel bedrijven. 

Lees meer >

De Toyota Way

De Toyota Way

Onze missie is het om u efficiëntie te bieden bij uw activiteiten op het gebied van intern transport oplossingen.

Lees meer >

Wis alles