6 tips voor lean denken in cold store omgevingen

Een van de grootste uitdagingen in koude omgevingen is om de juiste temperatuur te handhaven voor de producten die erin zijn opgeslagen, terwijl de kosten laag blijven. Dit zou moeten kunnen zonder dat het functioneren van de interne transportmiddelen wordt beïnvloed. Andere uitdagingen zijn het optimaliseren van de batterijcapaciteit, het minimaliseren van onbenutte ruimte en condensatieproblemen. Om deze veelvoorkomende uitdagingen het hoofd te bieden, volgt hier een aantal tips.

1. Gebruik het juiste materiaal

Activiteiten in koel- en vrieshuizen vormen één van de grootste intern logistieke uitdagingen aangezien temperaturen onder nul de werking van uw trucks kunnen beïnvloeden. Om storingen en reparatiekosten te voorkomen worden speciale coldstore trucks met specifieke opties (zoals coldstore olie, roestvrij stalen assen, enz.) daarom sterk aanbevolen.

2. Vul de ruimte

Ruimte in koel- en vrieshuizen is kostbaar. Daarom moet het gebruik van de magazijnruimte en opslag worden geoptimaliseerd. U kunt dit bereiken door opslagopties te gebruiken die de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk benutten. Bijvoorbeeld de automatische shuttles, deze maximaliseren het gebruik van de ruimte, terwijl de doorvoersnelheid hoog is en het aantal benodigde werknemers in de gekoelde ruimte wordt geminimaliseerd.

3. Overweeg nieuwe energieoplossingen

Wist u dat lithium-ionbatterijen weinig tot geen batterijprestaties verliezen in koude omgevingen en dat ze tot 30% energiezuiniger zijn dan loodzuur batterijen? Dit resulteert in een langere werkcyclus. De trucks hebben het vermogen om de volledige shift optimaal te presteren. Tevens is het door de batterijverwarming mogelijk om, indien nodig, de batterij in de gekoelde ruimte op te laden. Hierdoor worden condensatieproblemen voorkomen die wel optreden bij het frequent in- en uitrijden. 

4. Zorg dat uw werknemers comfortabel werken

In koude omgevingen is het gebruikelijk dat men vaker pauze neemt, waardoor de productiviteit met wel 10-15% afneemt. Naast geschikte kleding heeft het intern transportmaterieel een grote invloed op de productiviteit. Zo zal het uitrusten van reachtrucks met een verwarmde cabine een gunstig effect hebben op de veiligheid en gezondheid van uw werknemers. De extra kosten voor verwarmde cabines worden snel terugverdiend, doordat men comfortabeler werkt en minder pauzes hoeft te nemen.

5. Overweeg automatisering voor repetitieve taken

Een manier om het aantal werknemers in koelruimtes te reduceren is om bepaalde processen te automatiseren. Geautomatiseerde magazijntrucks voor automatische pallettransport en automatische opslag kunnen gefaseerd worden geïntroduceerd.

6. Voer tijdig onderhoud uit

Het werken in koude en natte omstandigheden vormt een grote belasting voor machines. Deskundige onderhoudsmonteurs en originele onderdelen zijn een sleutel om uw activiteiten 24/7 soepel te laten verlopen. Onze smart trucks kunnen hierbij ondersteuning bieden door het gebruik van telematicadata die het onderhoud aan uw truck verbetert.

Meer weten over coldstore
Wis alles