70 JAAR INNOVATIE VIEREN

 

DE ORIGINELE POMPWAGEN
VAAK GEKOPIEERD, MAAR NOOIT OVERTROFFEN

We zijn de eerste Europese fabrikant van pompwagens, en het bedrijf dat de EURO pallet heeft uitgevonden.
Sindsdien zijn meer dan 3.000.000 stuks van de band gerold en wereldwijd geleverd.
Ontdek hier de reis van ieders favoriet.

 

1946

Oprichting van BT. Dit is een van de eerste pompwagens uit 1947.

1948

Introductie van de eerste BT Lifter pompwagen!

1949

Introductie van de revolutionaire pallet (nu bekend als de EUR pallet). Een uitvinding van de samenwerkende bedrijven BT en de Zweedse Spoorwegen.

1967

Schets van de BT Lifter door Rune Mono.

1952 - 1968

De productie van pompwagens verhuisd in 1952 naar Mjölby (Zweden). In 1968 opent daar de BT-fabriek, waar ook nu nog alle BT-trucks worden geproduceerd.

1984 - Heden

In 1984 bereiken we de productiemijlpaal van 1 miljoen handpallettrucks! Zestien jaar later, in 2000, neemt Toyota Industries Corporation het bedrijf BT over, waarna BT een onderdeel van de Toyota-groep wordt. Eén jaar later is Toyota Industries Corporation de wereldleider op het gebied van intern transport materieel. Tegenwoordig hebben we ruim 3 miljoen pompwagens geproduceerd en zijn we in meer dan 70 landen over de hele wereld vertegenwoordigd. 

Bekijk de BT geschiedenis

Laten we onze geschiedenis door de jaren heen eens bekijken. We zijn trots op onze vele mijlpalen, zoals de uitvinding van de Europallet, de hydraulische lifter, de eerste zelfrijdende trucks en onze reachtruck met unieke kantelcabine.

Koop de BT Lifter Standaard

Wij brengen ons vertrouwen in dit product tot uitdrukking door u 99 jaar garantie op het vorkframe en 5 jaar op de pompunit te geven!

Wilt u meer weten? Lees onze 12 redenen om een BT Lifter te kopen en de Palletwagen gids.

Wis alles