LWE130 gebruikt in de vrachtwagen

Elektrisch of niet - dat is de vraag

Het lijkt misschien een eenvoudige beslissing, maar het kiezen tussen een handpompwagen of een elektrische pallettruck is niet altijd makkelijk. Er zijn veel verschillende factoren die uw keuze kunnen beïnvloeden. Stel uzelf de volgende vragen voor u een beslissing neemt.
Elektrische pallettruck vs handpalletwagen

1) Hoe groot is uw gebouw / magazijn?

Een groter magazijn betekent meestal dat de lasten over langere afstanden worden verplaatst. Elektrisch is dan een betere oplossing, zo kunt u sneller werken en voorkomt u dat werknemers moe worden.

2) Wat is de grootte/hoogte van de lading?

Als de lading hoog is, kan een elektrische pallettruck een veiligere optie zijn. Hogere lasten kunnen een handpalletwagen onstabiel maken.

3) Wat is de conditie van het vloeroppervlak?

Handpompwagens werken goed op gladde, vlakke oppervlaktes. Maar als de vloer onregelmatigheden of hellingen heeft, kan werken met een handpompwagen veel van uw medewerkers vergen. Een elektrische pallettruck is in dat geval beter en voorkomt pijnklachten en eventueel verzuim van uw medewerkers.

4) Hoeveel ondersteuning hebben uw medewerkers nodig?

Handpalletwagens vereisen meer fysieke inspanning (tenzij u één van onze unieke BT Pro Lifters hebt). Neem ter overweging de fysieke eigenschappen van uw medewerkers en het niveau van ondersteuning die ze nodig hebben mee in de beslissing. 

Kiezen voor elektrisch of niet?

Handpompwagens zijn goedkoper in aanschaf en onderhoud (ja, ook pompwagens hebben service nodig), hebben geen batterij nodig en kennen een lange levensduur. Maar ze vereisen meer inspanning en zijn soms niet zo efficiënt (zie bovenstaande punten).

Elektrische pallettrucks vergen een grotere investering. Maar omdat u pallets sneller en met minder moeite kunt verplaatsen, er minder risico op letsel is bij medewerkers, zijn ze op de lange termijn gunstig en voordelig. 

 

Naar de webshop
BT Optio orderverzameltruck

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment heftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Elektrische pallettruck gebruikt in industrie

Elektrische pallettrucks

Deze trucks zijn snel en krachtig, met de nadruk op veiligheid en gebruiksgemak en een groot aantal toepassingsmogelijkheden.

Ontdek meer >

Retail en magazijn

Retail en magazijn

We kunnen u ondersteuning bieden om het aantal transportbewegingen te minimaliseren en de snelheid van ontvangst van de goederen tot de uiteindelijke levering te maximaliseren.

Lees meer >

Toyota Tonero loading outdoors

Kleinere bedrijven

Wij zijn trots dat wij ook kleinere bedrijven mogen voorzien van producten. Ontdek wat Toyota voor u als kleinere onderneming kan betekenen.

Lees meer >

Wis alles