We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

The Tonero engine-powered counterbalance trucks

Bewezen prestaties met de Toyota Tonero in de transport, haven & de bouwindustrie

De Tonero heftrucks van Toyota ondersteunen klanten door heel Europa bij het draaiende houden en ontwikkelen van hun betreffende werkzaamheden. Dit is mede mogelijk gemaakt door de feedback die wij van onze klanten hebben mogen ontvangen, hierdoor hebben wij de Tonero serie de afgelopen 10 jaar continu kunnen verbeteren.
The Tonero engine-powered counterbalance trucks

De feiten

Bedrijf: ECU Logistics NV
Locatie: Antwerpen, Belgium 
Toyota trucks: 23 Toyota Tonero LPG 2.5-3 t trucks 
Toepassing: laden & lossen
Shifts: 2

Over ECU Logistics NV

Met behulp van 65 havenarbeiders en 18 medewerkers lost ECU Logistics NV gemiddeld 100 vrachtwagens per dag, importeert ECU 375 containers per maand en voorzien zij gemiddeld 1200 containers per maand van hun lading. 

Het volbrengen van werkzaamheden

ECU Logistics NV vertrouwt op 23 Toyota Tonero LPG trucks van 2.5 tot 3 ton bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Deze modellen zijn uitermate geschikt voor het laden en lossen van containers en vrachtwagens. Dankzij de robuustheid en duurzaamheid van de Tonero trucks vormen de intensieve toepassingen bij ECU geen enkel probleem. De Toyota Tonero trucks zijn niet alleen geschikt voor het vervoeren van lasten in verschillende verpakkingen of slechts geschikt voor het verplaatsen van lichte of zware lasten, maar volstaan ook voor het volbrengen van 2 shifts per dag. Sinds 2015 heeft ECU Logistics NV ervoor gekozen om alle aanwezige Tonero trucks van Toyota te huren.

Erik Vincke, EHSQ Manger at ECU Logistics NV, legt uit waarom zij voor de Toyota Material Handling als partner hebben gekozen. '' Niet alleen onze heftruckchaffeurs vinden de trucks van Toyota de best presterende trucks, ook werden wij door Toyota voorzien van een totaal oplossing in tegenstelling tot de aanbiedingen van andere leveranciers. Met deze feiten in ons achterhoofd en in combinatie met de testresultaten hebben wij gekozen voor Toyota.''

''Ik had voorheen altijd last van rugklachten op onze oude heftrucks. Ter vergelijking zijn de heftrucks van Toyota ergonomisch een stuk beter en tevens gebruiksvriendelijker,'' aldus een van de chaffeurs van ECU. 

Toyota Tonero engine-powered counterbalance trucks

De feiten

Bedrijf: Truck-Kompagniet Skagen Aps
Locatie: Skagen, Denemarken
Industrie: Haven industrie, hoofdzakelijk vis 
Toyota trucks: 5 Toyota Tonero LPG 2.5 t
Toepassing: Laden, lossen, transport en opslag

Over Truck-Kompagniet Skagen Aps

Het bedrijf beheert de logistieke operaties in Skagen, een van de belangrijkste havens in Denemarken, en zijn tevens gespecialiseerd in het werken met andere bedrijven in zijn omgeving.

Bewezen prestaties in havens

Truck-Kompagniet vertrouwt al meer dan 20 jaar op de trucks van Toyota. Momenteel beschikt het bedrijf over 5 Tonero's, waarvan 2 trucks zijn voorzien van de 360° ratotor om bakken met ijs, vis en afval te lossen. Dankzij de sideshift zijn 3 trucks uitermate geschikt voor het efficiënt inladen van vrachtwagens en het verplaatsen van goederen in en uit de visfabriek. Tevens zijn deze trucks geschikt voor het transporteren van vis vanuit de ochtendveiling naar kleine viswinkels rondom de haven.

''Niet alleen de Tonero trucks zijn naar behoren aangepast aan de omgeving, ook onze chauffeurs waarderen een eenvoudige workflow en optimale zichtbaarheid,'' aldus Søren Fynbo, Manager at Truck-Kompagniet Skagen Aps. Tijdens het haringseizoen, het hoogseizoen van Truck-Kompagniet worden extra trucks ingezet op basis van korte termijn verhuur. De trucks worden voorzien van rotator en sideshifts waardoor het bedrijf geen hinder ondervindt van de seizoenspiek. 

Het volbrengen van werkzaamheden onder zware omstandigheden

''Doordat de trucks worden geteistert door zware weersomstandigheden en zeewater in en  romdom de haven, is het van belang voor Truck-Kompagniet om te kunnen vertrouwen op de trucks van Toyota Material Handling. Om deze reden is er plaatstelijk een service workshop ontworpen om problemen met trucks direct op te kunnen lossen,'' vervolgt Søren Fynbo.

Toyota Tonero engine-powered counterbalance trucks

De feiten

Companie: Van Akelyen Building Materials
Locatie: Zele
Industrie: bouwindustrie / beton & bouwmaterialen 
Toyota trucks: 8 Toyota Tonero Diesel 2.5 & 3.5 t trucks
Toepassing: laden & lossen, stapelen

Over Van Akelyen

Van Akelyen levert bouwmaterialen en tegels aan zowel B2B als B2C klanten. Verder managen zij ook een beton fabriek op een andere locatie.

De 8 Tonero trucks die dagelijks gebruikt worden bij Van Akelyen zijn van essentieel belang voor het uitvoeren van onze werkzaamheden sinds de trucks over een hefvermogen van 2.5 ton. De Toyota Tonero trucks van Toyota zijn onmisbaar voor een beton producent en leverancier van tegels en bouwmaterialen waar tot wel 15 vrachtwagens per dag worden gelost.

Bewezen prestaties in de bouwindustrie

''Wij zijn uitermate tevreden over de voortreffelijke kwaliteit van de truck en de service van Toyota, hierdoor vertouwen wij al meer dan 30 jaar op Toyota,'' aldus Miguel Beirens, eigenaar van Van Akelyen, die een voorkeur geniet voor het aanschaffen van trucks waarbij een onderhoudscontract inbegrepen is.

''Alle trucks zijn voorzien van een vork positioner, dit levert niet alleen tijdswinst op voor de chauffeurs maar bespaard ook de nodige rugklachten, sinds zij instaat zijn de afstand tussen de vorken te veranderen zonder van houding te veranderen. Op deze manier kunnen verschillende ladingen op een efficiënte, veilige en ergonomische wijze worden verplaatst of getransporteerd. Om deze redenen zijn ze bij Van Akelyen tevreden over de trucks en vinden zij deze eenvoudig te besturen.  

Ook interessant

Toyota Tonero

Kleinere bedrijven

We zijn trots dat onze oplossingen worden gebruikt door kleinere bedrijven. Bekijk wat Toyota voor een kleiner bedrijf kan betekenen.

Lees meer >
IC Counterbalanced trucks outdoors

Diesel/LPG heftrucks

Ontworpen voor lichte, middelmatige en zware transporttoepassingen, deze trucks bieden een snellere acceleratie en lift snelheid. Al met al zal dit resulteren in een hogere productiviteit.

Lees meer >
BT Levio elektrische palllettruck

Transport en distributie

Het is onze missie u te ondersteunen, in de transport- en distributiesector, door trucks te leveren die u helpen om productiever en veiliger te werken.

Lees meer >
Toyota Traigo

Wij zijn de specialist in uw sector

We streven ernaar om uw individuele behoeften te begrijpen, zodat we steeds kwaliteit, betrouwbaarheid en een individuele oplossing kunnen bieden die perfect aansluit op uw eisen

Lees meer >