We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Engineering Challenge

De 1ste Toyota Logistic Egenineering challenge gaat nu van start

Voortbordurend op het succes van de Toyota Logistic Design competition, zijn alle Zweedse bouwkunde studenten uitgenodigd om het winnende concept van afgelopen jaar leven in te blazen. Vijf uitdagende cases vormen de uitdaging om het gat van idee naar concreet product te overbruggen.

Toyota Logistic Engineering Challenge 2018 – van concept naar realiteit

Met twee edities achter ons en een in het vooruitzicht, heeft de Toyota Logistic Competition bewezen een waardevol concept te zijn. Ieder jaar komen er aanmeldingen van over de hele wereld binnen, met als resultaat dat de geselecteerde ontwerpen het huidige logistieke beeld compleet veranderen.

Nu tilt Toyota Material Handling Europe deze uitdaging naar een volgend level door Zweedse bouwkunde studenten en afgestudeerden voor de uitdaging te stellen om een oplossing te bedenken waarbij het winnende concept wordt omgezet in een tastbaar product. De winnaar van afgelopen jaar ‘the FLOCK’ is een autonoom logistiek vervoersmiddel, ontworpen met; het optimaliseren van werkprocessen, eco-efficientie en toegevoegde waarde in het achterhoofd. Het ontwerp betwist hoe volledig autonome oplossingen gelijktijdig kunnen opereren op een manier die niet haalbaar is voor de mens.

Insturen van ontwerpen kan vanaf vandaag en is mogelijk tot 20 november 2017. De winnaars van de drie beste ideeën zullen worden beloond met geldprijzen van €5000,- , € 3000,- en €1500,-. Aanvullend, krijgen alle finalisten de mogelijkheid om te solliciteren voor een betaalde stage aan het R&D center of Toyota Material Handling Manufacturing in Sweden.

Deelnemers vinden meer informatie over de wedstrijd en de mogelijkheid tot deelneming op de volgende site: engineering.toyota-forklifts.eu.

De Toyota Logistic Engineering challenge is, net als de Toyota Logistic design competition, onderdeel van het Logiconomi programma van Toyota. Logiconomi is het begrip dat Toyota Material Handling gebruikt om zijn manier van denken uit te drukken – het creëren van Lean processen, elimineren van verspillingen, maximaliseren van efficiëntie en het reduceren van kosten.