We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

I_Site vlootmanagement: 50.000 trucks verbonden

Toyota Material Handling staat op het punt om geschiedenis te schrijven: binnenkort wordt de 50.000e heftruck verbonden. Daarmee zijn we niet alleen de grootste fabrikant van heftrucks, maar ook leider op het gebied van telematica en innovatie. We verbinden de heftrucks via het bekroonde vlootmanagamentsysteem I_Site, een oplossing voor het beheer van truckvloten.

I_Site-productmanager Marcus Löwendahl legt de kracht van het beheer van truckvloten en telematica voor material handling uit:

"Onze I_Site-oplossing is bedoeld voor al onze klanten die ernaar streven om hun kosten te verminderen, productiviteit te verbeteren en het beheer van de veiligheid in hun logistieke activiteiten te vergroten – ongeacht of ze nu één heftruck of een enorme truckvloot met meerdere vestigingen over de hele wereld hebben. Talloze klanten wereldwijd die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, weten het aantal ongevallen dramatisch terug te dringen door I_Site te introduceren."

Q: Wat houdt het beheer van truckvloten in binnen de logistiek?

Marcus: "Het draait om het beheren van heftrucks en het aansturen van chauffeurs. Elke heftruck is uitgerust met een telematica-apparaat dat via het telecomnetwerk met een webserver communiceert en de klant belangrijke informatie biedt over de prestaties van hun heftrucks en chauffeurs. Deze gegevens zijn toegankelijk via de webportal of smartphone-app. Dat is ideaal voor onderweg bent of wanneer op afstand gewerkt wordt."

 

Q: Waarom is het belangrijk om truckvloten te beheren?

Marcus: Het gebruik van een vlootmanagementsysteem biedt veel voordelen in vier kerngebieden:

  • KOSTENBEHEERSING: Vermindering van schadekosten, optimalisatie van de vlootomvang en het aantal chauffeurs
  • PRODUCTIVITEIT: Geoptimaliseerde inzet van machines, betere prestaties van chauffeurs, realtime meldingen en systeemwaarschuwingen
  • GEZONDHEID & VEILIGHEID: Driver access & licenses control, pre-operational check, shock monitoring, shock lockout, supervisor lockout, lockout reset procedures Controle over de toegang en licenties van chauffeurs, pre-operationele controle, bewaking van schokken, uitschakeling door leidinggevende, procedures voor het opnieuw instellen van uitschakeling
  • MILIEU: Langere gebruiksduur van machines, geoptimaliseerde benutting en gebruiksduur van accu, minder stilstand voor LPG/diesel trucks.

Q: How will fleet management in logistics evolve in the future according to your prediction?

Marcus: "Als we de huidige trend volgen, zullen over een paar jaar alle heftrucks en nog veel andere 'dingen' in de maatschappij zijn verbonden. We zullen ook andere voertuigen en machines binnen de logistieke processen van onze klanten kunnen verbinden. Het systeem zal al deze informatie op slimmere manieren, efficiënter en wendbaarder, in realtime of precies hoe en wanneer men maar wil aan de gebruikers aanbieden."

 

Q: Wat vindt u van deze nieuwe mijlpaal voor I_Site?

Marcus: Dit is echt een mijlpaal in onze heftruckgeschiedenis: geen enkele concurrent komt ook maar in de buurt van onze wereldwijde omvang. Tegelijkertijd neemt het aantal zo snel toe dat we over niet al te lange tijd zelfs kunnen vieren dat er 100.000 en 500.000 heftrucks zijn verbonden.

Dit zeggen onze klanten:

Cloetta is een toonaangevend banketbakkersbedrijf in Scandinavië en Nederland dat chocoladeproducten en suikergoed produceert. Het bedrijf verkoopt zijn producten wereldwijd in meer dan 50 markten. De vestiging in Ljungsbro (Zweden) is sinds een jaar een heel tevreden klant van I_Site. Het hele wagenpark met 51 heftrucks in Ljungsbro is voorzien van I_Site, waaronder de pre-operationele controle.

Lars Jonsson, projectmanager en vlootbeheerder bij de chocoladefabriek van Cloetta in Zweden: „We zijn erg onder de indruk van I_Site, met name van de veiligheidsaspecten en de toegangscontrole voor chauffeurs. I_Site is een van de redenen waarom we een jaar geleden voor Toyota als onze heftruckleverancier kozen.”

Meer over I_Site
Specialist bekijkt I_Site

I_Site Vlootmanagement

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

Albert Heijn maakt gebruik van I_Site

Met I_Site wordt de volledige truckvloot gecontroleerd door Toyota Material Handling, waardoor onderhoudskosten en schade aan infrastructuur tot een minimum worden beperkt.

Lees meer >
BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >