We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Pilot met brandstofceltrucks van Toyota Material Handling

Sinds maart 2015 is het Franse bedrijf FM Logistic gestart met een testvloot van BT Reflex RRE reachtrucks en BT Levio LPE elektrische pallettrucks. De trucks zijn voorzien van brandstofcellen waarmee waterstof wordt omgezet in elektriciteit.

De van oorsprong Franse logistiek dienstverlener, actief in 12 landen, is continu op zoek naar duurzame productiviteitsverbetering. Op de site van FM Logistic rijdt een gemengde vloot van elektrisch aangedreven trucks, gecombineerd met de 10 nieuwe magazijntrucks die op waterstof rijden.

 De testlocatie in Neuville, die meer dan 85.000 m² omvat, kent meerploegendiensten. Met de inzet van de brandstofceltrucks is het wisselen van batterijen aan het einde van een shift overbodig. Het laden van de brandstofceltrucks met waterstof kost slechts enkele minuten – vergelijkbaar met het tanken van een auto.

 Een volle brandstofcel is probleemloos geschikt voor 8 uur inzet. De ambitie van FM Logistic is om de volledige vloot van 84 trucks, na een succesvol verlopen pilot, om te zetten in een waterstof aangedreven truckvloot.

 Samenwerking

In samenwerking met Hypulsion biedt Toyota Material Handling meerdere magazijn- en heftrucks aan die op waterstof rijden. Hypulsion is een joint venture tussen het Franse Air Liquide en Plugpower Uit de Verenigde Staten.

 Hypulsion levert de brandstofcellen en tankstations en Toyota Material Handling heeft een aanbod van magazijn- en vorkheftruck die op waterstof rijden. Momenteel gaat het om de volgende modellen:

 

    • Traigo 48 elektrische heftruck
    • Traigo 80 elektrische heftruck
    • Reflex R/E-serie reachtruck
    • Levio P-serie elektrische pallettruck
    • Optio L-serie orderverzameltruck

 Toyota Material Handling maakt deel uit van een project van de Europese Unie, de Fuel Cell Hydrogen Joint Undertaking (FCHJU). In dit initiatief werken verschillende fabrikanten, energieleveranciers en logistieke dienstverleners samen die het gebruik van waterstof en brandstofcellen als duurzame energieoplossing bevorderen.

Toekomstvisie

De inzet van brandstofceltrucks op waterstof biedt naast een logistieke productiviteitsverbetering ook een vermindering van de CO2-uitstoot. Bij het gebruik van de brandstofcellen vindt geen uitstoot van schadelijke stoffen plaats, het enige ‘afval’ is water. 

 Craig Walby, directeur Product Management bij Toyota Material Handling Europa: “We zijn zeer enthoustiast dat we actief particperen in dit project bij FM Logistic. Het potentieel van waterstof als alternatieve brandstof is groot en met deze pilot tonen we aan dat er volop mogelijkheden zijn voor alternatieve en duurzame energieoplossingen.”  

Ook interessant

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
Close up originele onderdelen

Originele onderdelen

Wij verzekeren u dat al onze onderdelen uitvoerig zijn getest en dezelfde kwaliteit bieden als onze trucks zelf. 

Lees meer >
EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >
Reach truck in warehouse

Reachtrucks

De serie reachtrucks biedt u een hoge acceleratie en een exeptionele rijbeleving voor het optimaal verplaatsen van lasten. 

Lees meer >