We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Nieuwe trucks PT Creations

PT Creations vernieuwt interne transportvloot

PT Creations in Wijk en Aalburg heeft onlangs de intern transportvloot uitgebreid met twee elektrische pallettrucks BT Levio P, een elektrische heftruck Toyota Traigo 48V en een smallegangentruck BT Vector VRE150. De nieuwe machines vormen een uitbreiding op de bestaande truckvloot en zijn in gebruik genomen in het nieuwe bedrijfspand van PT Creations. PT Creations en Toyota Material Handeling intensiveren de samenwerking met de aanschaf van deze vier trucks.
Nieuwe trucks PT Creations

PT Creations heeft ruim 25 jaar handelservaring in het verkopen, inkopen en kweken van planten. Sinds 2004 specialiseert de organisatie zich in het maken van kwalitatief hoogwaardige plantenarrangementen. Als basis dient hiervoor een breed assortiment planten, die door eigen inkoop op veilingen en afspraken met kwekers worden ingekocht. PT Creations levert innovatieve producten waarmee snel op trends en actualiteiten ingesprongen kan worden.

Duurzame groei
Eigenaar van PT Creations Mark Timmermans vertelt: “In de afgelopen jaren is er een sterke groei doorgemaakt. Dat leidde er toe dat de oude locatie uit haar voegen barstte. Een naastgelegen perceel bleek de ideale mogelijkheid om uitbreiding te realiseren. Alle reden voor ons om de bestaande duurzame ontwikkelingen nog breder toe te passen.”

Duurzame bedrijfsvoering heeft altijd hoog in het vaandel gestaan bij PT Creations. Mark Timmermans legt uit: “Milieuvriendelijk telen is voor ons zo vanzelfsprekend dat we graag duurzaamheid in de hele organisatie willen doorvoeren. Van de realisatie van het nieuwe bedrijfspand tot de intern transport machines aan toe. Zo maken wij bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen, zijn afvalstromen gescheiden en is de diesel heftruck vervangen door een elektrische heftruck. Zo voeren we op elk niveau duurzame verbeteringen door.”

Optimaliseren in de keten
Omdat de vraag naar plantarrangementen een aantal piekperiodes kent zoals o.a. de aanloop naar feestdagen, is het intern transport een belangrijke schakel. “We zijn onderscheidend in het leveren van de optimale prijs-kwaliteit verhouding,” zegt Mark Timmermans. “De groei die we doormaken zorgt voor telkens opnieuw zoeken en verbeteren van efficiency in de hele keten. Het is dan ook meer dan welkom dat een partner als Toyota Material Handling met je meedenkt, en met hun vakkennis zo een meerwaarde kan scheppen.”

Beloning van strategie

“Onze duurzame bedrijfsvoering willen we bekronen met het GAP,” geeft Timmermans aan. “Hiermee spreken we uit dat we veilig en duurzaam werken met oog voor onze omgeving. Als extra pluspunt geldt dat met de keuze voor het behalen van dit certificaat dit niet alleen invloed op ons bedrijf heeft maar op de hele schakel waarin wij betrokken zijn. Zo maken we als het ware iedereen bewust van een duurzame bedrijfsvoering.”

 

Toekomstige samenwerking

“Nadat mijn vader de eerste Toyota tweedehands heftruck kocht hebben wij vaker tweedehands Toyota trucks aangeschaft,” legt Mark Timmermans uit. “Bij de nieuwbouw hebben we bewust gekozen om nieuwe trucks aan te schaffen. Nu we zijn overgestapt naar nieuwe machines profiteren we optimaal van de laatste technologische ontwikkelingen. Zo hebben de nieuwe trucks een pincode voor gebruik en schone, elektrische motoren. Wij omarmen hiermee de eerste stappen  voor een duurzame toekomst.”  PT Creations en Toyota Material Handeling zijn met de aanschaf van deze vier trucks  de samenwerking gestart en kijken uit naar een prettige samenwerking!

Ook interessant

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >
Reach truck in warehouse

Reachtrucks

De serie reachtrucks biedt u een hoge acceleratie en een exeptionele rijbeleving voor het optimaal verplaatsen van lasten. 

Lees meer >
Servicemonteur heftrucks Toyota

Service

24 uur per dag en 7 dagen in de week staat ons team van meer dan 150 servicemonteurs voor u klaar.  Zij verstaan hun vak als geen ander en zorgen ervoor dat u niet stil komt te staan.

Lees meer >