We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Pyroban explosiebeveiligde Toyota heftrucks voor Van Gansewinkel

Afvalverwerkingsbedrijf Van Gansewinkel heeft drie nieuwe Toyota vorkheftrucks met Pyroban explosiebeveiliging ontvangen. Hiermee garandeert Van Gansewinkel maximale veiligheid voor het personeel werkzaam op de locatie Moerdijk.
Pyroban Explosion heftruck

"We verwerken hier enkele duizenden ton chemisch afval per jaar," zegt Jan Goedhart, Site Manager bij de Van Gansewinkel Chemicals in Moerdijk. "Een groot deel van het afval is brandbaar, dus het is essentieel dat we geen compromissen sluiten op het gebied van veiligheid." 

Chemische vloeistoffen, verontreinigd water, slib, batterijen, spuitbussen, lijm, inkt, loodzuur en verf zijn slechts enkele van de afvalproducten die Van Gansewinkel verzameld en verwerkt.

"Klanten vertellen ons wat er in elke drum, IBC of tank zit, en waar nodig nemen we monsters om in ons laboratorium te testen", zegt Goedhart. Aangezien de leveringen aankomen in een gebied dat geclassificeerd is als een Zone 2 gevaarlijk gebied, worden explosiebeveiligde heftrucks gebruikt om de pallets en IBC's te lossen.

Afgelopen jaar zijn drie explosiebeveiligde Toyota Traigo 48 type 8FBMT18 geleverd voor het gebruik in Zone 2. De elektrische heftrucks zijn voorzien van Pyroban system6000E, een veiligheidssysteem dat explosies voorkomt. 

Lees hier het uitgebreide Engelse persbericht

Ook interessant

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >
IC Counterbalanced trucks outdoors

Diesel/LPG heftrucks

Ontworpen voor lichte, middelmatige en zware transporttoepassingen, deze trucks bieden een snellere acceleratie en lift snelheid. Al met al zal dit resulteren in een hogere productiviteit.

Lees meer >
EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >
Servicemonteur heftrucks Toyota

Service

24 uur per dag en 7 dagen in de week staat ons team van meer dan 150 servicemonteurs voor u klaar.  Zij verstaan hun vak als geen ander en zorgen ervoor dat u niet stil komt te staan.

Lees meer >