We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Man bij Meira Nova rijdt een Li-ion truck

Toyota forklifts genomineerd voor een International Forklift Truck of the Year (IFOY) 2015 award

Het gerespecteerde IFOY comité heeft drie Diesel/LPG heftrucks en een elektrische pallettruck genomineerd als potentiële winnaars voor het winnen van een IFOY 2015 award. De verschillende trucks zijn genomineerd om hun exeptionele kenmerken en efficiëntie.

Een jaar van innovatie

2014 was het jaar van innovatie voor Toyota Material Handling, met meer productlanceringen dan voorheen en ondersteund door een opmerkelijke vertoning op werelds grootste intralogistieke beurs - CeMAT 2014. Mede hierdoor is Toyota doorgedrongen met vier producten in drie verschillende categoriën tot de finaleronde van de perstigieuze IFOY 2015 award. ''Alleen de aller beste op het gebied van innovatie zijn genomineerd voor de finale rond, aldus Anita Würmser, voorzitster van IFOY jury.

De gloednieuwe Tonero HST LPG met hydrostatische transmissie is genomineerd voor de categorie Diesel/LPG heftrucks tot 3.5 ton. Waar de Traigo 80 4.0 - 5.0 ton elektrische heftruck en de diesel aangedreven Traigo 80 4.0 - 5.0 ton elektrische heftrucks zijn genomineerd in de categorie vanaf 3.5 ton. Tot slot is de BT Levio P-series elektrische pallettruck genomineerd voor de categorie warehouse.

De winnaar per categorie wordt bekend gemaakt in Maart door een internationale jury aan befaamde handelsjournalisten en geronomeerde logsitieke media uit 13 verschillende landen. Welke trucks tenslotte worden gekozen voor een IFOY award hangt voor een groot gedeelte af van de score behaald bij de IFOY test en de IFOY innovatie check. Alle deelnemende trucks zullen aan deze tests worden onderworpen in de week van 20 tot 26 Februari in Osnabruck, Duitsland.

Een IFOY award beoordeelt innovatieve kwaliteit, technologie, design, ergonomie, gebruik, veiligheid, kosteneffectiviteit en duurzaamheid, om een aantal van de vele criteria te noemen.

In 2014 was Toyota Material Handling de enige deelnemer die twee awards in de wacht wist te slepen: allereest voor de Traigo 80 elektrische heftruck, en een andere voor de exceptionele I-site fleetmanagement oplossing.

De winnaars zullen worden aangekondigd en de IFOY award zullen worden gepresenteerd op 5 Mei bij het BMW museum in München.

Ook interessant

BT Optio orderverzameltruck

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment heftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >
Manager looking at I_Site on iPad

I_Site vlootmanagement

I_Site verbindt uw vloot, verzamelt data en geeft u een overzicht van activiteiten en vertelt hoe u processen kunt optimaliseren.

Lees meer >
Lithium-ion heftrucks

lithium-ion batterij

Het is bewezen dat lithium-ion batterijen 30% energie-efficiënter zijn dan loodzuurbatterijen en de CO2-emissies aanzienlijk verminderen.

Lees meer >
Toyota Production system

Toyota Productie systeem

Het Toyota Productie Systeem (TPS) is een lean manufacturing systeem waarin teamleden duidelijk afgelijnde verantwoordelijkheden hebben.

Lees meer >