We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Toyota Material Handling presenteert onlangs verbeterde veelzijdige meeloop pallettrucks en stapelaars

Met de Toyota BT Levio W- en BT Staxio W-serie – elektrische meeloop pallettrucks en stapelaars – maakt Toyota Material Handling de belofte van continue verbetering volgens de Toyota-waarde Kaizen geheel waar. De functies van deze compacte en veelzijdige trucks zijn nu verbeterd met uitbreidingen die meerwaarde bieden. Daardoor zijn de meeloopmodellen elektrische pallettrucks en stapelaars nog geschikter voor laden en lossen, stapelen en horizontaal transport in krappe ruimten.

Het marktsegment van elektrische meeloop pallettrucks groeit snel. Om in dit segment de klantbehoeften te overtreffen, heeft Toyota haar elektrische pallettrucks en haar elektrische stapelaars continu geoptimaliseerd. “De BT Levio W- en BT Staxio W-serie hebben aangetoond hoe eenvoudig het voor wereldwijde klanten is om bij tal van toepassingen pallets te hanteren. Rekening houdend met onze klanten en hun bedrijven hebben we de trucks uitgebreid met een nog breder scala aan functies en opties voor een hogere productiviteit, veiligheid en efficiëntie”, zegt Andreas Lindsjö, Group Manager Warehouse Walkies Product Management, Toyota Material Handling Europe.

Verbeterde productiviteit

De stapelaars kunnen optioneel worden uitgerust met geluidsarme hydrauliek, voor een lager geluidsniveau. Hierdoor zijn deze trucks ideaal voor het werken in geluidsgevoelige en stille omgevingen, zoals supermarkten, winkels en vrachtwagens tijdens nachtelijke leveringen.

De meelopende stapelaars zijn nu ook leverbaar met een gewichtsindicator die het geschatte lastgewicht op de vorken aangeeft. Dit voorkomt het heffen van te zware lasten en overbelading van vrachtwagens, liften en laadplatformen.

De stapelaars SWE080L-140L met initiële heffing kunnen twee palletladingen tegelijk vervoeren (één op de steunpoten en één op de vorken), en de stapelaar SWE200D is speciaal ontworpen voor dubbelstapelen. De mogelijkheid om twee ladingen tegelijk te vervoeren, draagt bij aan een hogere productiviteit.

Veiligheid en stabiliteit

Alle meelopende pallettrucks en stapelaars zijn nu voorzien van een robuustere accudeksel en een stevigere motorkap, waarbij het ontwerp is afgestemd op de andere modellen in het assortiment. 

De trucks kunnen worden uitgerust met snelheidsreductie bij het nemen van bochten, waardoor ze ideaal zijn voor het hanteren van hoge en onstabiele lasten. Deze verbeterde stabiliteit voorkomt schade en letsel, voor een veiligere werkplek.

Uiterst efficiënt

De trucks bieden een hogere energie-efficiëntie, een verbeterde bedrijfstijd en een lagere CO2-uitstoot. Elk model is ook leverbaar met een ingebouwde lader, waarmee tijd wordt bespaard omdat de accu snel in een vrachtwagen kan worden opgeladen.

Standaard zijn al deze trucks verkrijgbaar met lithium-ionaccutechnologie, die intern wordt ingebouwd door Toyota Material Handling. Bij trucks met een lithium-ionaccu hoeft de accu niet te worden vervangen en zijn de reserveaccu en oplaadruimte niet meer nodig. De truck kan namelijk op elk gewenst moment, bijvoorbeeld tijdens pauzes, tussentijds worden opgeladen. De accu heeft ook vrijwel geen onderhoud meer nodig, en dankzij lithium-ion is de energie-efficiëntie met maar liefst 30% verbeterd. 

Verder zijn de magazijntrucks van Toyota Material Handling standaard uitgerust met telematica, wat ze tot de smart trucks van Toyota maakt. Dankzij telematica kunnen trucks eenvoudig verbonden worden met I_Site, wat onder andere als voordeel heeft dat de activiteiten qua productiviteit en veiligheid efficiënt kunnen worden gemeten en verbeterd. 

Ook interessant

Elektrische pallettruck gebruikt in industrie

Elektrische pallettrucks

Deze trucks zijn snel en krachtig, met de nadruk op veiligheid en gebruiksgemak en een groot aantal toepassingsmogelijkheden.

Ontdek meer >
BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >
Lithium-ion heftrucks

lithium-ion batterij

Het is bewezen dat lithium-ion batterijen 30% energie-efficiënter zijn dan loodzuurbatterijen en de CO2-emissies aanzienlijk verminderen.

Lees meer >

Veiligheid op de werkvloer

Ontdek alles over veiligheid op de werkvloer. Onder andere hoe u een veilig werkklimaat kunt creëren voor uw werknemers en ongelukken kunt voorkomen.

Lees meer >