We gebruiken cookies om de werking van onze site te verbeteren voor de gebruiker. OK

Tweede leven strategie leidt tot een toename van het aantal verkochte tweedehands trucks

Ons tweede leven strategie heeft als doel om onze gerenoveerde trucks te verbeteren en het aantal afgedankte trucks met 20% te verminderen in de komende 5 jaar. Indien een truck niet kan worden hersteld zal deze op een verantwoordelijke manier worden gerecycled. De optie tweedehands trucks is geschikt voor laag intensieve toepassingen, daarnaast is een tweedehands truck de uitkomst voor klanten waarbij het terugdringen van uitlaatgassen hoog in het vaandel staat.
Service van een truck

Goedgekeurde tweedehands trucks

Ons goedgekeurd tweedehands programma beidt een uitstekende kwaliteit, wij garanderen dat iedere truck individueel wordt nagekeken en wordt aangepast na gelang de onderhoudsgeschiedenis waarover een truck beschikt. In tegenstelling tot het idee dat iedere truck dezelfde procedure doorloopt.

Een goedgekeurde tweedehands truck voldoet aan de volgende minimale eisen:

  • Alleen trucks van Toyota of BT komen in aanmerking voor dit programma
  • Iedere truck is uitsluitend onderhouden door technici van Toyota en eventuele reparaties zijn uitgevoerd met officiele Toyota en BT onderdelen

Voordat een tweedehands truck op de markt gebracht wordt:

  • Worden alle trucks volledig gecheckt op veiligheid en certificeringen die voldoen aan de laatste vereisten
  • Belangrijke onderdelen worden grondig nagekeken op defecten
  • Iedere truck wordt voorzien van een uitgebreid overzichtsrapport, inclusief een gebruikershandleiding en onderhoudsrapport

Logo Approved used truck

Tweedehands trucks – een oplossing voor lagere uitstoot

Een carbon footprint rapport van Climact in 2013 heeft aangetoond dat 70% van de Europese uitstoot, inclusief eigen uitstoot en de uitstoot van onze leveranciers, afkomstig is van het produceren van nieuwe trucks. De uitstoot komt voornamelijk vrij bij het verwerken van ruwe grondstoffen, zoals het produceren van metaal. De gerenoveerde trucks van Toyota verlengen de duurzaamheid van het chassis en spreidt in deze ook de uitstoot investering over een langere periode. Bijkomstig feit is dat de trucks grotendeels gerenoveerd worden in het land waar de truck is afgeleverd. Hierdoor beperken wij de uitstoot op het gebied van logistiek, welke verantwoordelijk is voor 15% van de totale uitstoot volgens het Climact rapport.

Flexibiliteit voor de klant

Klanten met een beperkt aantal trucks kiezen voor een tweedehands truck omdat zij vertrouwd zijn met de betrouwbaarheid van een Toyota en deze wordt aangeboden voor een gunstige prijs. Klanten die beschikken over een grotere floot kiezen er voor om een aantal trucks standby te hebben staan zodat deze ingezet kunnen worden tijdens drukkere periodes. Om deze redenen zien wij een toename in het aantal verkochte tweedehands trucks. Wanneer we kijken naar downstream emissies van Climact zien we dat 95% van de uitstoot wordt veroorzaakt door het gebruik van trucks door onze klant. De nieuwe trucks van Toyota zijn zuiniger en bepereken de uitstoot.

“Klanten geven steeds vaker de voorkeur aan tweedehands trucks. Tweedehands trucks zijn kosten effectief, een duurzame oplossing en zijn gerenoveerd naar de hoge standaarden die bij een Toyota truck verwacht mogen worden. Toyota Material Handling Spain heeft momenteel 10.000 trucks voorzien van een tweede leven en dit aantal groeit nog steeds.'' Aldus:

David Gomez
Used Trucks Business Manager
Toyota Material Handling Spain

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

People looking at trucks

Onze duurzaamheidsaanpak

Samen maken we een verschil in het maximaliseren van veiligheid, het minimaliseren van de ecologische impact en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer >
Tweedehands heftrucks

Koop een tweedehands heftruck

We helpen u de perfecte, nieuwe of tweedehands truck te vinden. Geef uw bedrijf een boost met kwalitatieve tweedehands trucks!

Lees meer >
Close up originele onderdelen

Originele onderdelen

Wij verzekeren u dat al onze onderdelen uitvoerig zijn getest en dezelfde kwaliteit bieden als onze trucks zelf. 

Lees meer >
Toyota Production system

Toyota Productie systeem

Het Toyota Productie Systeem (TPS) is een lean manufacturing systeem waarin teamleden duidelijk afgelijnde verantwoordelijkheden hebben.

Lees meer >