Forbo heftruck maatwerk

Toyota Material Handling levert unieke maatwerk heftrucks aan Forbo Flooring B.V.

Forbo Flooring heeft op de productielocatie in Assendelft drie nieuwe maatwerk heftrucks type Traigo 48 in gebruik genomen. De elektrische heftrucks zijn specifiek op maat gemaakt. De maatwerk heftrucks zijn vanaf de fabriek met CE markering geleverd en vallen op door de masthoogte, de veiligheidsvoorzieningen en het gebruikersgemak.
Forbo maatwerktruck

Forbo Flooring produceert en levert wereldwijd vloerbedekkingen voor de projecten- en de consumentenmarkt. Forbo Flooring is onderdeel van de vloerendivisie van de Zwitserse Forbo Group en is wereldwijd marktleider in linoleum vloersystemen. Heftruckveiligheid is een belangrijk speerpunt binnen Forbo Flooring en de levering van de maatwerk heftrucks past volledig in deze strategie.

Maatwerk

“De interne transportmiddelen zijn niet meer weg te denken uit het productieproces,” zegt Rob Baars, Coördinator Energie, Emissie en Transporttechniek bij Forbo Flooring. “Deze nieuw geleverde maatwerk heftrucks worden aan het begin van het productieproces ingezet en kennen dus een zeer specifieke toepassing, waarbij het zicht op de voorzetbak cruciaal is.” De chauffeurs scheppen de grondstof op en kiepen deze daarna in een speciale koker.

De maatwerk heftrucks zijn van het type Traigo 48, 3 wiel met een hefcapaciteit tot 1,6 ton. De trucks zijn uitgevoerd zonder hoofdbeschermer en een mast die slechts tot 1,75 meter heft. Zo ontstaat voor de chauffeur vrij zicht op de bak en kan de heftruck veilig van de ene naar de andere ruimte.

De trucks zijn voorzien van lage veiligheidsdeuren, een spatscherm, slicks, een blauwe LED waarschuwingslamp (die een opvallende blauwe lichtvlek op de grond projecteert) en Toyota I_Site. Door deze werkwijze worden onregelmatigheden sneller vastgesteld en is men verzekerd van een betrouwbare en veilige truck.

Van begin tot eind

Rob Baars: “De maatwerk aanpassing is een doorlopend proces geweest waarin elke partij – van eindgebruiker tot de Toyota fabriek een rol heeft gespeeld. Een op maat gemaakte heftruck op de juiste plek vraagt om een leverancier die er een uitdaging inziet om mee te denken van begin tot eind. Met de levering van deze maatwerk trucks zijn alle losse eindjes samen gekomen. Ik ben er ontzettend tevreden mee; met de heftrucks zelf, maar óók met de samenwerking.”

Waardevolle samenwerking

Naast de maatwerk trucks bestaat het merendeel van de truckvloot bij Forbo Flooring uit standaard magazijn- en heftrucks. Het toezicht op de vloot ligt ook in handen van Rob Baars en daarbij krijgt hij directe ondersteuning van een vaste servicemonteur van Toyota Material Handling.

Rob Baars: “De monteur is al geruime tijd betrokken bij Forbo Flooring en hij voert preventief onderhoud uit en repareert indien nodig. Forbo Flooring en Toyota Material Handling hebben zo een waardevolle relatie opgebouwd. Want zonder transparantie en samenwerking is zo’n maatwerk heftruck niet naar tevredenheid te maken.”

Specialist bekijkt I_Site

I_Site Vlootmanagement

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

Rijder met BT Movit tow train in autobedrijf

Productie

Een belangrijk gebied waar we u kunnen helpen is de productie. Wij leveren de beste oplossingen voor het helpen bij de implementatie van een lean production flow.

Lees meer >

BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Duurzaamheid heftrucks

Onze duurzaamheidsaanpak

Samen maken we een verschil op het gebied van maximale veiligheid, het beperken van milieu-effecten en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer >

Wis alles