TPS Toyota Productie Systeem

Toyota Productie Systeem

Het Toyota Productie Systeem (TPS) is een lean manufacturing systeem waarin teamleden duidelijk afgelijnde verantwoordelijkheden krijgen, met als doel het continu verbeteren van de kwaliteit en het elimineren van onnodige verspilling. 

TPS heeft een invloed op ieder deel van onze organisatie en is opgebouwd rond verschillende waarden, kennis en procedures. 

Ontdek het Toyota Productie Systeem

Wat betekent TPS voor uw bedrijf?

TPS is een essentieel onderdeel van Toyota waarin we het verschil maken met andere bedrijven. TPS zorgt ervoor dat onze producten een winstgevende investering zijn voor uw bedrijf. Onze klanten weten wat ze van Toyota mogen verwachten: een zakenpartner die voldoet aan de kracht en flexibiliteit om tegemoet te komen aan de noden van een markt in beweging.

  • Aangezien we als bedrijf continu op zoek gaan naar verbetering, heeft dit directe, positieve gevolgen voor onze klanten en natuurlijk ook voor de kwaliteit van onze producten
  • Kosten blijven minimaal dankzij een goede return on investment, gebaseerd op de productiviteit en betrouwbaarheid van onze producten
  • Levering gebeurt tijdig, waardoor onze klanten hun bedrijfsactiviteiten optimaal kunnen plannen en verderzetten
  • De aandacht voor het milieu is een aspect dat gedeeld wordt door Toyota en haar klanten, vanaf het productieproces tot en met recyclage. Kiezen voor Toyota producten is kiezen voor het milieu. 
  • Veiligheid staat bovenaan de agenda van Toyota, zowel met het oog op eigen werknemers als met het oog op klanten. Onze processen en producten zijn opgebouwd rond veiligheid. Dit heeft directe, positieve gevolgen voor de algemene productiviteit en de kosten
TPS Just in time

Just-in-Time – productiesysteem gericht op de vraag

Just-in-time productie omvat een precies gepland assemblageproces, waarbij de hoeveelheden aan onderdelen enkel worden geleverd op het ogenblik dat ze nodig zijn. Dit resulteert in een soepele workflow met zorgvuldig geplande werkcycli en on-demand beweging van goederen. 

Het Just-in-time proces vermindert verspillingskosten, garandeert een tijdige levering én stelt teamleden in staat om zich te kunnen concenteren op zijn kerntaak, zonder onnodige onderbrekingen.  

 

 

TPS Jidoka

Jidoka – het inbouwen van kwaliteit

Het Jidoka TPS principe houdt de kwaliteitsbeheersing in die in elke stap van het productieproces ingebed is. Onze apparatuur is ontworpen om aspecten aan het licht te brengen die voor verbetering vatbaar zijn. 

TPS verlangt van elk Toyota-teamlid om kwaliteitscontroles uit te voeren en het productieproces te onderbreken indien nodig. Dit zorgt er niet enkel voor dat de klant gegarandeerd kwalitatieve producten ontvangt, het verhoogt ook de return on investment. 

 

TPS Kaizen

Kaizen – verbetering is een continu proces

Kaizen is één van onze kernwaarden. Het betekent 'continue verbetering' en houdt in dat geen enkel proces ooit als perfect kan worden beschouwd, maar steeds verder kan worden verbeterd. 

Deze filosofie resulteert in uitstekende producten voor onze klanten, ontwikkeld met behulp van vooruitstrevende en betrouwbare technologieën. Sinds 2006 zijn we er daardoor onder meer in geslaagd om de garantiekosten met 54% te verlagen.  

TPS Veiligheid OHSAS

TPS ook gericht op veiligheid en gezondheid

Veiligheid zit verweven in ieder onderdeel en elke praktijk waar TPS rond is opgebouwd. Onze fabrieken behaalden het OHSAS 18001 certificaat - de internationale standaard met betrekking tot het vrijwaren van gezondheid en veiligheid op het werk

Waarom Toyota?

Wij zijn erg trots dat we de nummer 1 zijn in de productie van hoogwaardige trucks voor intern transporttoepassingen. Ontdek meer redenen om te kiezen voor Toyota Material Handling.  

Lees meer

Toyota Verhuur trucks

Toyota trucks huren

Wij verhuren trucks voor flexibele periodes. Optimaliseer uw truckvloot met één enkele palletwagen tot een volledig operationele vloot. Voor de duur van 1 dag tot 7 jaren.

Lees meer over onze verhuur oplossingen

Huren of kopen van Toyota trucks

Huren of kopen?

Wist u dat u onze magazijn- en heftrucks ook kunt huren? Ontdek onze mogelijkheden en ontdek welke situatie het beste bij uw organisatie past.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Servicebus Toyota Material Handling

U heeft service nodig?

Service biedt ondersteuning tijdens de totale levenscyclus: van onderhoud en reparaties tot training en managementinformatie. Ons serviceteam staat 24/7 voor u klaar!

Lees meer over de Toyota Service

Wis alles