"Aangezien duurzaamheid nauw verbonden is met onze Toyota-waarden helpen veel van onze medewerkers in Europa ons verbeterpunten te vinden die voor onze stakeholders van wezenlijk belang zijn." Tom Schalenbourg, Director Sustainable Development van Toyota Material Handling Europe

"Aangezien duurzaamheid nauw verbonden is met onze Toyota-waarden helpen veel van onze medewerkers in Europa ons verbeterpunten te vinden die voor onze stakeholders van wezenlijk belang zijn." Tom Schalenbourg, Director Sustainable Development van Toyota Material Handling Europe

Toyota's duurzaamheidsaanpak

We streven er naar een betrouwbare en verantwoordelijke partner te zijn voor uw material handling. Daarom bieden we transparantie, zodat u erop kunt vertrouwen dat we uw operatie optimaliseren. Bij 1 op de 10 grote incidenten in de Europese productie is intern transportmaterieel betrokken en 80% van de ongevallen wordt veroorzaakt door onveilig gedrag. Daarom willen we u helpen een veilige werkomgeving te creëren.

MAXIMALISEREN VAN KWALITEIT EN KLANTVEILIGHEID

Onze nieuwe bedrijfsstrategie is gericht op kwaliteit van onze producten, onze oplossingen en de klantervaring. Dit doen we door proactief te zijn en u aantrekkelijke producten aan te bieden die aan uw behoeften voldoen. “Kwaliteit in alles wat we doen” staat centraal in alle processen; productontwikkeling, inkoop, fabricage en service.

Een andere belangrijke prioriteit voor ons is uw veiligheid, we willen bijdragen aan nul ongevallen op uw werkplek. Door best practices uit te wisselen, denken we dat we het verschil kunnen maken in uw bedrijfsvoering.
We zien ook ons voortdurende partnerschap met EU-OSHA als een belangrijke bijdrage aan het evalueren van onze en uw veiligheid en hebben besloten om de nieuwe campagne "Verlicht de Last", die van 2020-2022 loopt, te steunen.

OPTIMALISEREN VAN KANSEN VOOR ONZE MEDEWERKERS

De mogelijkheid om u hoogwaardige producten te leveren en ons bedrijf te laten groeien, hangt af van de bijdragen van onze mensen. Het is essentieel voor ons om gekwalificeerde medewerkers aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen in onze hele organisatie. Daarom hebben we in heel Europa een geharmoniseerde people-strategie, HR-organisatie en KPI's ontwikkeld. Dit draagt bij aan meer succes bij het creëren en delen van best practices op het gebied van het aantrekken en behouden van talent.

Sinds 2014 hebben we meer dan 300 managers getraind om een meer coachende rol aan te nemen. Elk jaar organiseren we verschillende competities voor onze medewerkers in een aantal kernberoepen: ontwerpers, lassers, verkopers en servicetechnici. In 2021 zal elke werknemer de tools en empowerment hebben om bij te dragen aan de kwaliteitsstrategie. Iedereen krijgt op het werk afgestemde training en ontwikkelingstools. Er zijn momenteel al meer dan 5500 technici ingeschreven voor STEP- en ASEC-activiteiten, meer dan 3000 fabrieksarbeiders zullen deel uitmaken van kwaliteitscontrole cirkels en elke werknemer zal toegang hebben tot tools zoals 5S of projectmanagementcursussen.

MINIMALISEREN VAN DE IMPACT OP HET MILIEU

In ons hele portfolio van producten en oplossingen streven we naar zero emissie tegen 2050. Voor klanten met ambitieuze doelstellingen voor zero emissie zullen we elektrische en/of fuel cell opties beschikbaar hebben in ons volledige productgamma rond 2030. Li-ion-batterijen zijn al beschikbaar in 90% van de productranges. Ook streven we er naar om in 2030 de CO2-uitstoot van Scope 3 uit onze hele toeleveringsketen volledig in kaart te brengen.

In onze eigen activiteiten is het doel om in 2030 zero emissies te bereiken. Een cruciale prioriteit daarbij is het verhogen van onze energie-efficiëntie. Daarom heeft elke entiteit in Europa in 2025 de doelstelling om ISO 50001-gecertificeerd te zijn. De andere prioriteit is om in 2021 over te schakelen op 100% hernieuwbare elektriciteit. Tot dusverre hebben we in Europa 90% bereikt in 2020. We zullen ook mogelijkheden onderzoeken om het watergebruik te verminderen en recycling en hergebruik te verbeteren. Hoewel de activiteiten slechts een klein deel uitmaken van onze totale voetafdruk, helpt dit ons om het duurzaamheidstraject van onze klanten te begrijpen.

Lees ons duurzaamheidsrapport

Certificaten

EcoVadis 

Slechts 1% van alle beoordeelde EcoVadis-klanten heeft het Platinum-niveau bereikt. In de EcoVadis-rating van 2020 wisten Toyota Material Handling Europe en een aantal van zijn dochterondernemingen dat niveau te bereiken. Het merendeel van onze overige dochterondernemingen heeft niveau Goud (zie voor individuele beoordelingen onze Duurzaamheidshoogtepunten 2020).

 

ISO-certificaten

Alle Europese fabrieken hebben de volgende ISO-certificaten: 9001, 14001, 45001. De Italiaanse fabrieken hebben bovendien ISO 50001 en de overige werken daarnaartoe.

 

Meer informatie over elke fabriek is te vinden via de onderstaande kaart.

ISO / OHSAS CERTIFICATION DOWNLOADS

Klik op een pinnetje om de certificaten te bekijken en te downloaden. 

Lokale vestigingen
Fabrieken

TMH Netherlands

Toyota Material Handling Nederland B.V. Postadres: Postbus 371, 6710 BJ Ede Bezoekadres: Stevinlaan 4, 6716 WB Ede

Download:
BMWT-Keur Duurzame bedrijfsvoering
BMWT-keur Kwaliteitssysteem
VCA 291
EcoVadis

Mjölby factory

TMHE Mjölby factory
Svarvargatan 8, 595 35 Mjölby, Sweden

Certificates download:
ISO 9001 and ISO 14001
ISO 45001

Policies download:
Quality policy

Environmental policy

Occupational health and safety policy

Ancenis factory

TMHE Ancenis factory
Z.A.C. de l'Aeropole, 44150 Ancenis

Download:
ISO 9001
ISO 14001
OHSAS 18001
EcoVadis

Ferrara factory

TMHE Ferrara factory
Via Persicetana Vecchia, 10, 40132 Bologna, Italy

Download:
ISO 9001
ISO 14001
ISO 50001
OHSAS 18001
ISO/TS 14067
EcoVadis

Bologna factory

TMHE Bologna factory
Via Persicetana Vecchia, 10, 40132 Bologna

 

Download:
ISO 9001
ISO 14001
ISO 45001
ISO 50001

EcoVadis

Milan factory

SIMAI S.p.A factory
Via Civesio 10, 20097, San Donato Milanese, Milan, Italy

Download:

ISO 9001

ISO 14001

Certificaten

Hier vindt u de kwaliteits-, milieu-, energie- en veiligheidsstandaard certificaten geldend binnen Europa.  

Toyota is partner van MVO Nederland

Toyota Material Handling Nederland is al jaren partner van MVO Nederland.

Hiermee maken wij onderdeel uit van een beweging van bedrijven die allemaal dezelfde doelen nastreven: werken aan klimaatneutraliteit, de circulaire economie, inclusief ondernemen en eerlijke ketens.

Ook interessant

Een vrouw rijdt een truck

Operator training

Ontdek hoe bestuurdersopleidingen de veiligheid en productiviteit kunnen verbeteren.

Lees meer >

Gezonde werkplek

Met onze voortdurende samenwerking met EU-OSHA en de nieuwe campagne 2020-2022 ‘Verlicht de Last’, willen we streven naar een werkomgeving die veilig, gezond en productief is voor medewerkers en klanten.

Lees meer >

Toyota Service Concept

Onze passie voor service vertalen wij naar het Toyota Service Concept, een gestructureerde aanpak om onze dienstverlening te optimaliseren.

Lees meer >

Lithium-ion heftrucks

Lithium-ion batterij

Het is bewezen dat lithium-ion batterijen 30% energie-efficiënter zijn dan loodzuurbatterijen en de CO2-emissies aanzienlijk verminderen.

Lees meer >

Wis alles