Matthias Fischer CEO & President Toyota Material Handling Europe

"Quality is key to keep your business moving. Together, let's aim for zero breakdowns, zero accidents and zero carbon emissions." Matthias Fischer, CEO & President Toyota Material Handling Europe

Toyota's duurzaamheidsaanpak

DUAL IMPACT is de naam van onze duurzaamheidsstrategie. Samen maken we een verschil op het gebied van maximale veiligheid, het beperken van milieu-effecten en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Om een betrouwbare en verantwoordelijke partner te zijn, bieden wij transparantie en inzicht in onze strategie via ons duurzaamheidsverslag gebaseerd op de GRI en Ecovadis niveau goud richtlijnen.

Zero Muda is onze visie

"Door te fabriceren zullen we bijdragen aan de maatschappij en de wereld." Deze woorden van onze oprichter Sakichi Toyoda hebben ons geïnspireerd bij het ontwikkelen van onze aangescherpte strategie, deze stelt kwaliteit in alles wat we doen centraal. Het is van toepassing op hoe we samenwenwerken met onze zakelijke partners, onze medewerkers en hoe we omgaan met het milieu. 

Maximaliseren van kwaliteit en klantveiligheid

Onze nieuwe bedrijfsstrategie is gericht op kwaliteit van onze producten, onze oplossingen en de klantervaring. Onze producten hebben de afgelopen 10 jaar maar liefst 26 internationale ontwerpprijzen gewonnen. Elk jaar bezoeken onze kwaliteitsexperts honderden leveranciers om te waarborgen dat deze hetzelfde hoge kwaliteitsniveau hanteren als wij zelf. Bovendien blijven we onze trainingen op het gebied van TPS en van operators verder uitbreiden. Wij betrekken hier onze klanten bij zodat ook zij profiteren van onze voortdurende zoektocht naar het verder verbeteren van kwaliteit en veiligheid.

Optimaliseren van kansen voor onze medewerkers

Door onze people-strategie zorgen wij ervoor dat elke vestiging getalenteerde mensen aan zich weet te binden en te behouden. Sinds 2014 hebben we meer dan 300 managers getraind om een meer coachende rol aan te nemen. Elk jaar organiseren we verschillende competities voor onze medewerkers in een aantal kernberoepen: ontwerpers, lassers, verkopers en servicetechnici. Al vanaf 2010 zijn we partner van de EU OSHA-campagnes voor 'Gezonde werkplekken' en diverse vestigingen hebben sindsdien hun prestaties op het gebied van gezondheid en veiligheid merkbaar verbeterd. Onze Toyota-waarden stellen onze teams in staat om altijd betere manieren van werken te vinden.

Minimaliseren van de impact op het milieu

Wij hebben de CO2-uitstoot van onze productie aanzienlijk verlaagd terwijl we tegelijkertijd ons bedrijf hebben laten groeien. Wij streven ernaar om in 2021 alleen hernieuwbare elektriciteit te gebruiken. In Zweden zijn we bezig onze grootste fabriek van LPG naar biogas om te schakelen. Hierdoor dragen wij actief bij aan het behoud van Toyota Industries Corporation’s (TICO) wereldwijde leiderschap met een double A-rating van CDP voor Climate change and Water. We evalueren voortdurend ons aanbod van producten en diensten om onze klanten te helpen hun eigen emissiereductiedoelstellingen te behalen.

Transparantie en verantwoordelijkheid

Als onderdeel van Toyota Industries Corporation onderschrijven ook wij de SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelstellingen) van de Verenigde Naties, in overeenstemming met TICO's Vision 2030. Wij gebruiken EcoVadis evaluaties om de transparantie voor onze grootste klanten te waarborgen en prestaties binnen ons netwerk te stimuleren. Met zowel Toyota Material Handling Europe als 15 van de 24 lokale vestigingen op EcoVadis Gold-niveau, zijn we goed op weg om Gold als een minimumstandaard neer te zetten voor heel Toyota Material Handling in 2021.

Matthias Fischer
President & CEO Toyota Material Handling Europe

Lees ons nieuwe Sustainability Report

ISO / OHSAS CERTIFICATION DOWNLOADS

Klik op een pinnetje om de certificaten te bekijken en te downloaden. 

Lokale vestigingen
Fabrieken

TMH Netherlands

Toyota Material Handling Nederland B.V. Postadres: Postbus 371, 6710 BJ Ede Bezoekadres: Stevinlaan 4, 6716 WB Ede

Download:
BMWT-Keur Duurzame bedrijfsvoering
BMWT-keur Kwaliteitssysteem
VCA 291

Mjölby factory

TMHE Mjölby factory
Svarvargatan 8, 595 35 Mjölby, Sweden

Certificates download:
ISO 9001 and ISO 14001
OHSAS 18001

Policies download:
Quality policy


Environmental policy
Occupational health and safety policy

Ancenis factory

TMHE Ancenis factory
Z.A.C. de l'Aeropole, 44150 Ancenis

 

Download:
ISO 9001
ISO 14001
OHSAS 18001

Ferrara factory

TMHE Ferrara factory
Via Persicetana Vecchia, 10, 40132 Bologna, Italy

 

Download:
ISO 9001
ISO 14001
ISO 50001
OHSAS 18001

Bologna factory

TMHE Bologna factory
Via Persicetana Vecchia, 10, 40132 Bologna

 

Download:
ISO 9001
ISO 14001
ISO 50001
OSHAS 18001

 

Milan factory

SIMAI S.p.A factory
Via Civesio 10, 20097, San Donato Milanese, Milan, Italy

Download:

ISO 14001

Certificaten

Hier vindt u de kwaliteits-, milieu-, energie- en veiligheidsstandaard certificaten geldend binnen Europa.  

Toyota is partner van MVO Nederland

Toyota Material Handling Nederland is al jaren partner van MVO Nederland.

Hiermee maken wij onderdeel uit van een beweging van bedrijven die allemaal dezelfde doelen nastreven: werken aan klimaatneutraliteit, de circulaire economie, inclusief ondernemen en eerlijke ketens.

Ook interessant

Woman driving a truck under supervision

Operator training

Discover how operator training can improve safety and productivity in your business.

Read more >

Gezonde werkplek

Samen met EU-OSHA streven we naar een gezonde en productieve werkomgeving voor alle leeftijden.

Lees meer >

Toyota Service Concept

Onze passie voor service vertalen wij naar het Toyota Service Concept, een gestructureerde aanpak om onze dienstverlening te optimaliseren.

Lees meer >

Lithium-ion heftrucks

Lithium-ion batterij

Het is bewezen dat lithium-ion batterijen 30% energie-efficiënter zijn dan loodzuurbatterijen en de CO2-emissies aanzienlijk verminderen.

Lees meer >

Wis alles