Geboortedatum: 28-2-1997
Sport: Tafeltennis
Florian Van Acker is een Belgische Paralympische tafeltennisser, Paralympisch Kampioen, Wereldkampioen en tweevoudig Europees Kampioen in het heren enkelspel.
Na verschillende sporten te hebben geprobeerd, begon hij op 10-jarige leeftijd met tafeltennis. Zijn talent werd ontdekt door zijn vriend en buurman William Claerbout en samen begonnen ze uitgebreid te trainen. Florian heeft een verstandelijke beperking en autisme. Dit weerhield hem er echter niet van om hard te werken en zijn eerste medaille te winnen op zijn allereerste toernooi in 2013.
Na vele jaren aan de top te hebben gestaan en verschillende medailles te hebben gewonnen, is Florians persoonlijke hoogtepunt nog steeds dat hij Paralympisch kampioen werd in Rio in 2016. De omstandigheden waren toen niet ideaal, maar toch kwam hij als winnaar uit de bus. Volgens Florian is dit te danken aan zijn toegewijde focus en harde werk: je moet er moeite voor doen en toegewijd zijn om je doelen te bereiken.
Florian & Toyota
Voor de aftrap van hun nieuwe fiscale jaar organiseerde Toyota Material Handling België een tafeltennistoernooi onder hun medewerkers. Florian, die deel uitmaakt van team Toyota, nam deel aan het evenement en speelde een wedstrijd tegen de lokale kampioen van Toyota Material Handling. Het was een gedenkwaardige wedstrijd, met Florian als winnaar. We wensen hem veel succes met zijn doelstellingen voor Parijs 2024!
28-4-2023
Date of Birth: 15-09-1986
Sport: Speerwerpen, kogelstoten, discuswerpen
'Niets is onmogelijk' is een houding die Mathias Mester toepast op alles in het leven. Zijn sportieve prestaties tonen dit perfect aan. Mathias is meervoudig wereldkampioen en Europees kampioen in 3 atletiekdisciplines (kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen) en Paralympisch zilveren medaillewinnaar.
Tijdens zijn carrière stelde hij zichzelf steeds weer nieuwe sportieve doelen. Zijn ambitie blijft onaangetast. Tegelijkertijd is hij heel open over zijn postuur en is hij een groot voorstander van inclusie in de sport. Hij schittert ook als presentator en entertainer buiten de sportwereld.
Mathias heeft zichzelf altijd beschouwd als een "grappige vogel" en het is precies dit gevoel voor humor dat hem heeft geholpen om zijn schijnbaar onmogelijke doelen na te streven. "Als je het mij vraagt, moet je plezier hebben in alles wat je doet. Ik vind het heel erg belangrijk dat je iets graag doet en dat je er 100% voor gaat. En bovenal, een klein advies dat ik altijd graag geef, je moet je geen dingen laten aanpraten door andere mensen. Als je een doel hebt, moet je daar naartoe werken en je eigenwaarde niet laten verpesten door andere mensen die zeggen dat je iets niet kunt. Naar mijn mening kun je op de een of andere manier je eigen weg gaan, als je maar in jezelf gelooft en je doel voor ogen houdt."
Mathias & Toyota
Als lid van Team Toyota was Mathias een speciale gast op onze LogiMAT-stand, d.w.z. de internationale vakbeurs voor intralogistieke oplossingen en procesmanagement, waar hij ook deelnam aan de podcast "Irgendwas mit Logistik".
26-4-2023
Er wordt geschiedenis geschreven. Er is een ingenieus systeem ontworpen zodat rioolwater de rivier de Seine niet vervuilt tijdens Parijs 2024 en daarna. De ooit zwaar vervuilde waterweg zal weer geschikt zijn om in te zwemmen.
De 10K zwemmarathon, een onderdeel van de triatlon, en één Paralympisch zwemevenement zullen in de Seine starten. De rivier zal ook worden gebruikt voor de nationale parade langs de beroemdste monumenten van Parijs en vergezichten langs de Seine tijdens de openingsceremonie.
Ambtenaren voorspellen een opleving van de visstand en herstel van het rivierloof. Een duik in de Seine zou Parijzenaars ook een verlichting kunnen geven van de verzengende zomertemperaturen, een fenomeen waar de meeste grote steden mee te maken hebben.
Autoriteiten verboden zwemmen in de rivier in 1923 vanwege de hoge verontreinigingsniveaus. Als alles volgens plan verloopt, mogen Parijzenaars volgend voorjaar voor het eerst in een eeuw weer legaal zwemmen in de rivier. Stel je voor, wat is er romantischer dan zwemmen aan de voet van de Eiffeltoren.
Voor Parijs 2024 wordt een nieuw Aquatic Centre ontworpen, dat samen met de klimmuur in Le Bourget de enige sportfaciliteit zal zijn die permanent voor deze editie wordt gebouwd.
Na de Spelen zal het Aquatic Centre de inwoners van Seine-Saint-Denis en de Franse zwemsport een faciliteit bieden die de grootste nationale en internationale wedstrijden kan organiseren.
Dankzij het compacte bouwvolume en het innovatieve modulaire formaat kan het Aquatic Centre worden opgeschaald van 5.000 zitplaatsen tijdens de Spelen naar 2.500 zitplaatsen om te dienen als een echte, broodnodige sportfaciliteit in de regio. Een koolstofarme faciliteit, volledig ontworpen met materialen van biologische oorsprong. Het houten geraamte van het nieuwe aquacentrum zal opgaan in de groene ruimten die verspreid over het open terrein rond het stadion komen te liggen. Het dak van 5.000 m2 bedekt met fotovoltaïsche panelen maakt het centrum een van de grootste stedelijke zonneboerderijen in Frankrijk, volledig zelfvoorzienend in energie. Het interieur is "made in France", gemaakt van gerecyclede producten. Vanaf juli 2025 zal het Aquatic Centre voor iedereen opengaan als een prachtig en innovatief multisportcentrum, met fitness- en boulderruimtes, paddle tennis en teamsportvelden. De bouwwerkzaamheden zullen naar verwachting eind 2023 klaar zijn.
Het samenkomen van mensen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs 2024 zal aanzienlijke logistieke uitdagingen met zich meebrengen en het transport in dichtbevolkte gebieden complexer maken. Om te anticiperen op de stedelijke logistieke problemen die het internationale evenement met zich mee zou kunnen brengen, heeft de Metropool Groot-Parijs private en publieke spelers samengebracht. De werkgroep heeft als doel om de kwaliteit van leven voor de lokale bevolking met succes te behouden, waarbij verschillende belanghebbenden nauw samenwerken. De ingevoerde oplossingen zijn gericht op het optimaliseren van de dagelijkse verplaatsingen: tijdelijke vergunningen voor vrachtwagens om te leveren aan winkels in aangewezen zones, uitzonderlijke parkeermaatregelen, nachtelijke leveringen, uitstel van activiteiten waar mogelijk, bundeling of massificatie van leveringen of opslag, enz.
Om de bestaande diensten in stand te houden, maar ook om te voldoen aan de eisen in verband met de stromen die worden gegenereerd door Parijs 2024, moeten alle betrokken spelers, zowel publiek als privaat, hun acties coördineren.
>Jean-Michel Genestier, gemeenteraadslid verantwoordelijk voor grootstedelijke logistiek en burgemeester van Raincy in Seine-Saint-Denis, in een artikel gepubliceerd in Voxlog Magazine.
17-03-2023
Voor het eerst in de Olympische geschiedenis zal de openingsceremonie van Parijs 2024 niet in een stadion plaatsvinden, maar op het water, op de rivier de Seine. 10.500 atleten uit 206 landen zullen per boot over een afstand van 6 km de rivier afzakken. De vloot van 160 boten zal langs verschillende iconische monumenten in de Franse hoofdstad varen, zoals de Notre-Dame kathedraal en het Louvre museum en aankomen bij de Eiffeltoren. Langs de oevers worden 600.000 toeschouwers verwacht om een glimp op te vangen van dit ongekende spektakel. Dat is ongeveer tien keer de capaciteit van een stadion in Olympische configuratie. Wereldwijd zullen naar schatting 2,6 miljard toeschouwers naar de uitzending van de ceremonie kijken.
Na de Spelen zal het mediadorp worden overgelaten aan de lokale bevolking als onderdeel van de nalatenschap van Parijs 2024. De betrokken organisatoren zijn de Franse staat, het organisatiecomité en de stad Parijs.
Gepubliceerd 14-03-2023
Parijs 2024 moet een voorbeeld zijn op milieugebied: vanaf het begin van het bid ligt de nadruk op duurzaamheid. Vanaf het begin ligt de focus op het tweede leven: dit worden circulaire Olympische & Paralympische Spelen. Hoe kunnen we bijdragen aan het definiëren van een nieuw tijdperk in de organisatie?
Tijdens PRODURABLE 2022 nam Toyota Material Handling deel aan een seminar over Parijs 2024. Sinds 2007 is PRODURABLE het grootste Europese eco-verantwoordelijke evenement, dat een gemeenschap van besluitvormers en actoren samenbrengt die oplossingen voor de duurzame economie onderzoeken.
Enkele eco-verantwoorde cijfers over Parijs 2024:
Ryadh Sallem (Paralympisch atleet, lid van het Franse rolstoelrugbyteam) sloot de conferentie af: "Deze Spelen worden een groot volksfeest en een geweldige kans om anders naar handicaps te kijken!"
14-09-2022
Dit was de eerste in een reeks uitdagingen met als doel de medewerkers van Toyota Material Handling Europe een beetje milieubewuster te maken. Het doel was om over een periode van 22 dagen het waterverbruik met 1,200 liter per persoon te verminderen. Aan het einde van de uitdaging hebben de medewerkers van Toyota Material Handling Europe hun waterverbruik met ongeveer 246,774 liter verminderd!
"De uitdaging heeft me doen beseffen hoe kleine en eenvoudige gewoonteveranderingen op de lange termijn een grote impact kunnen hebben. Water besparen zie je immers direct terug in je portemonnee, in de vorm van lagere water- en elektriciteitsrekeningen."- Karri Järvi, Servicemonteur.
April 2023
Tijdens deze Start Your impossible challenge kregen medewerkers van Toyota Material Handling Europe de mogelijkheid om iets terug te doen voor de maatschappij. Dit initiatief stelde onze medewerkers in staat om onder werktijd vrijwilligerswerk te doen. De bedoeling was om gezamenlijke teaminspanningen in het hele bedrijf mogelijk te maken, niet alleen om lokale, gevestigde liefdadigheidsorganisaties te steunen, maar ook om de teamgeest en het werken in groepen te versterken.
"Het zet je aan het denken over 'wat kan ik doen om de wereld beter te maken', en het zijn niet altijd de grote dingen of landen ver weg. Het kan zo dichtbij beginnen als in je eigen stad. Kleine stappen, grote impact."- Elisabeth Mohr, ontwikkelaar Sales Process & Application.
Januari 2023