8 tips bij het aankopen van een heftruck

Bij de aanschaf van een heftruck komt veel kijken. Zeker wanneer het de eerste keer is dat u een heftruck aanschaft. Deze gids biedt u tips bij de aanschaf van een heftruck.

De checklist voor het kopen van een heftruck

BT Reflex

Met welk soort goederen wordt er gewerkt?

Een goed vertrekpunt is om te kijken naar het soort goederen dat u behandelt. Houd zeker rekening met het volgende:

1. Goederen: Welk type goederen worden er gebruikt? Houd rekening met het gewicht en de grootte, omdat dit belangrijke aspecten zijn die mede bepalen welk type truck u nodig heeft. Wordt er één type pallet gebruikt, of is er een variatie in maat die flexibiliteit vereist? Zijn de ladingen kleine afzonderlijke items of volle pallets?

2. Opslag: Hoe worden de goederen opgeslagen in het magazijn? FIFO-processen (first in, first out) hebben andere vereisten dan LIFO (last in, first out) bijvoorbeeld.

3. Stapelen: Is stapelen mogelijk met het soort goederen? Bedenk of de goederen toestaan ​​dat de pallets op elkaar worden gestapeld en/of in stellingen worden geplaatst. Of volstaat het om uw goederen via horizontaal transport te verplaatsen.

4. Magazijnstelling: Wat zijn de afmetingen? Meet niet alleen de hoogte, maar ook de diepte van de stellingen. Op deze manier weet u hoe hoog de vorkheftruck moet heffen om het hoogste niveau van de stelling te bereiken. 

 

 

Elektrische pallettrucks

Hoe is uw magazijn ingedeeld?

Vinden de operaties binnen of buiten plaats? Als er trucks nodig zijn om buiten te rijden, zullen de trucks geschikt moeten zijn om in verschillende weersomstandigheden te rijden. Laten we eens kijken naar het ontwerp van uw magazijn.

5. Plafonds: Hoe hoog kan de mast reiken? Niet alleen de hoogte van het plafond is van belang, maar vooral ook elementen die lager liggen, zoals sprinklers en pijpen. Zorg er altijd voor dat er rekening wordt gehouden met de laagste plafondhoogte.

6. Poorten & deuren: Hoe hoog en breed zijn de poorten en deuren in het magazijn? Ga van beide afmetingen uit, zodat het zeker is dat de trucks gemakkelijk kunnen passeren. 

7. Gangen: Meet de breedte en lengte van alle paden. Controleer ook het materiaal en de staat van de vloer. Waar is deze van gemaakt en kan het de lading dragen? Is de vloer glad en zijn er hellingen?

8. Afstand: Zijn er grote afstanden om te overbruggen? Of is er behoefte aan een truck die eenvoudige bewegingen uitvoert? Houd rekening met de rij-afstand en frequentie.

Lees meer over de verschillende modellen en vergelijk onze verschillende trucks, zodat u de beste truck kunt aanschaffen voor uw operatie.

Ga naar de truckfinder

BT Levio 1,3 ton Compact

BT Levio 1,3 ton Compact

  • Compact voor smalle gangpaden en aan boord van voertuigen
  • Intuïtieve disselarm voor besturing tot 208°
  • Hoogwaardig, robuust chassis
  • Laag energieverbruik
  • Smart truck: eenvoudig te verbinden, controleren en verbeteren
Wis alles