7 redenen om het huren van een hef- of magazijntruck te overwegen

Ook als uw magazijn op rolletjes loopt en u tevreden bent over uw intern transportvloot kunnen er momenten zijn waarop u wat extra hulp nodig heeft om in te spelen op (seizoens)pieken. Er kunnen ook andere redenen zijn om extra inzet te huren voor een korte periode, zelfs in rustigere tijden van het jaar.

Ongeacht de omvang van uw goederenverwerking kan huren een goede optie zijn voor uw bedrijf. We zetten een aantal voordelen voor u op een rij.

1. U legt geen beslag op kapitaal

Als u hef- of magazijntrucks koopt om uw bedrijf uit te breiden, legt u beslag op een groot bedrag dat ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Het huren van extra inzet voor de korte termijn zou een alternatief kunnen zijn. Als de vraag ook in de toekomst toeneemt, kunt u overwegen uw truck alsnog aan te schaffen of te huren voor de lange termijn. Is dat niet het geval, dan bespaart u met kortdurende huur geld op lange termijn.

2. U kunt nieuwe hef- of magazijntrucks proberen voordat u ze koopt

Het is belangrijk om de juiste truck te kopen. Zo'n aanschaf wilt u niet overhaast doen. Om een goede keuze te maken, kunt u eerst een aantal trucks voor een korte periode huren om ze uit te proberen.

3. U weet vanaf het begin alle kosten

Veel leveranciers bepalen de kosten voor de gewenste huurperiode bij aanvang. De kosten zijn dus voorspelbaar, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

4. Korte termijn? Geen probleem

Een van de grote voordelen van kortdurende huur is dat er weinig tijd tussen de aanvraag en de levering zit. Er hoeft niet te worden gewacht op een truck die nog moet worden geproduceerd, waardoor u heel snel kunt overschakelen naar een hogere capaciteit.

5. U bent er ook zo weer van af

Uw gehuurde truck was misschien ideaal om stress rond de piekmomenten te voorkomen, maar wat gebeurt er daarna? Als u de werkdruk weer met uw vaste truckvloot aankunt, hoeft u geen truck ongebruikt in uw magazijn te hebben staan, maar kunt u de gehuurde truck gewoon weer terugbrengen.

6. Service is inbegrepen

Magazijnen en buitenterreinen zijn uitdagende omgevingen. Ongevallen kunnen worden beperkt, maar nooit helemaal uitgesloten. Gelukkig kunnen wij als uw leverancier service bieden om de gebruiksduur en inzet van uw trucks te maximaliseren.

7. Er is een ruime keuze

Wanneer u een truck huurt voor een korte periode, bent u in uw keuze meestal niet beperkt tot de trucks die op dat moment in productie zijn. Veel leveranciers hebben een vloot die bestaat uit machines van alle mogelijke leeftijden en gebruiksniveaus. Wat u dus ook wilt doen of welk bedrag u ook wilt besteden, er is meestal wel een geschikte hef- of magazijntruck beschikbaar.

Neem contact op
Wis alles