Bosal realiseert volautomatisch warehouse voor opslag en uitlevering van automatisch geproduceerde brandstoftanks

In 2022 realiseerde Bosal Energy Conversion Industry een volautomatische productielijn van brandstoftanks in Vianen. Om een stabiele automatische uitlevering en opslag van de tanks te garanderen, schakelde Bosal de hulp van Toyota Material Handling in voor de realisatie van een volautomatisch warehouse.

Feiten en cijfers

Bedrijf: Bosal Energy Conversion Industry
Locatie: Vianen, Nederland
Sector: Productie
Oplossingen: volledig geautomatiseerd warehouse (ASRS, conveyors en liften)

Over Bosal

Bosal Energy Conversion Industry is een Nederlandse toonaangevende fabrikant op het gebied van mobiliteit en energie. Met wereldwijd 17 industriële vestigingen, 12 distributiecentra en 7 R&D-centra en een hoofdkantoor in Vianen.

Sinds 2022 is op de vestiging in Vianen een volautomatische productielijn van aluminium brandstoftanks en bijbehorend volledig geautomatiseerd warehouse actief. 

Jork Kist, plant director bij Bosal vertelt: "We zijn zeer trots dat we in een korte periode een volledig geautomatiseerde operatie hebben uitgerold waarin we brandstoftanks just in time en in sequence kunnen uitleveren. Samen met Toyota zijn we zorgvuldig en procesmatig te werk gegaan, waardoor we op verschillende momenten bouwden aan deelprocessen zonder dat we de controle verloren." 

Rolf van de Sande, sales development manager Toyota Material Handling vult aan: "Toen we in contact kwamen met Bosal stond daar een hele uitdagende Go Live datum voor ons klaar. We hebben laten zien dat we een slagvaardig team hebben, dat snel kan inspelen op de verschillende klantvragen die tijdens dit project zijn ontstaan. Zo zijn we echt samen met Bosal tot een optimale invulling van dit project gekomen, tot ieders tevredenheid." 

Bekijk onze automatiseringsoplossingen
Wis alles