De Eerste Nederlandse Rondkartonnagefabriek kiest voor Toyota Material Handling

De Eerste Nederlandse Rondkartonnagefabriek (ENR) heeft in januari 2015 vier nieuwe elektrische heftrucks type Traigo 48 in gebruik genomen. ENR en Toyota Material Handeling gaan een nieuwe samenwerking aan met de aanschaf van deze vier heftrucks.

ENR is een papierverwerkend bedrijf met als specialisatie het maken van ronde kartonnen producten zoals kokers, haspels en vaten. ENR is opgericht in 1934 en actief op drie locaties in Nederland: twee in 's-Gravendeel en één in Kerkrade. Met zo'n 80 personeelsleden produceert ENR ongeveer 16 miljoen strekkende meter koker per jaar.

Tijd om te vervangen
André Heijkoop, hoofd technische dienst en sinds kort ook verantwoordelijk voor de inkoop van de interne transportmiddelen: ”In totaal rijden er 18 trucks op de verschillende locaties van verschillende leeftijden. We zijn erg zuinig op onze trucks, maar het werd tijd om een aantal te vervangen. Zo hebben we drie leveranciers uitgenodigd voor een testperiode met demotrucks. Dit gaf ons de mogelijkheid de trucks goed te beoordelen in onze eigen situatie.”

Keuze voor betrouwbaarheid
”Degene die met de trucks werken zijn zeer bepalend geweest in de keuze. Als de chauffeurs het niets vinden tijdens de demoperiode, dan houdt het eigenlijk direct op.’ legt André Heijkoop uit. De luxe standaarduitrusting, het rijcomfort en de ervaring in het rijgedrag trokken de chauffeurs direct over de streep. Na de duidelijke keuze van de werkvloer voor de Toyota trucks was de directie aan zet om de puntjes op de i te zetten. ENR hecht grote waarde aan een betrouwbare vloot met lage onderhoudskosten. ”De berichten over het gunstige onderhoud en de vervanging van onderdelen trokken ons definitief over de streep.”

Betrokkenheid ”Wij hebben er alle vertrouwen in dat ENR en Toyota Material Handling een goede combinatie vormen. Voorlopig zijn de eerste ervaringen positief,” aldus Wim Kruithof, productiemanager ENR. ”Het is ook goed om te zien dat de chauffeurs zich zo betrokken voelen bij de keuze voor nieuwe heftrucks. Toen de demotruck van Toyota Material Handling arriveerde, werd deze direct op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat is toch wel een mooi gebaar.”

Op de grote foto van links naar rechts:

Maikel Band - Commercieel Adviseur bij Toyota Material Handling

Wim Kruithof - Productiemanager bij ENR

André Heijkoop - Hoofd Technische Dienst bij ENR

BT Movit industriële trekkers

Productie

We zijn er trots op dat we steeds de beste oplossingen bieden, die u helpen een lean productieflow op te zetten.

Lees meer >

EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >

IC Counterbalanced trucks outdoors

Diesel/LPG heftrucks

Ontworpen voor lichte, middelmatige en zware transporttoepassingen, deze trucks bieden een snellere acceleratie en lift snelheid. Al met al zal dit resulteren in een hogere productiviteit.

Lees meer >

Specialist bekijkt I_Site

I_Site Vlootmanagement

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

Wis alles