Highlite kiest voor AGV automatisering

Als groothandel stond Highlite voor de uitdaging om pieken en dalen in hun bedrijfsprocessen op te vangen en hun verwachte groei te realiseren met een klein team. Dankzij de keuze voor geavanceerde automatisering, met de integratie van 3 AGV's hebben ze deze uitdaging perfect aangepakt.

Feiten en cijfers

Bedrijf: Highlite International B.V.
Locatie: Kerkrade, Nederland
Sector: Groothandel
Oplossingen: 3 AGV's (geautomatiseerde stapelaar SAE)

Over Highlite

Highlite is een groothandel in show elektronica voor de entertainmentindustrie en distribueert naar meer dan 80 landen. Highlite vertegenwoordigt merken in oplossingen voor audio, showlicht, professionele verlichting, podiumeffecten, videoweergave en podiumbenodigdheden.

Met een magazijn met meer dan 25.000 m2 aan opslagruimte garandeert Highlite een hoge beschikbaarheid en snelle levering. 

Ruud Segers, service & supply chain manager Highlite: 'We zijn heel trots op dit resultaat. Vijf jaar geleden had ik nooit kunnen bedenken dat we dit nu al hadden rijden. Gedurende dit project hebben we de samenwerking met Toyota als zeer positief ervaren. Als een partij die meedacht maar ook ruimte liet om voortschrijdend inzicht toe te passen.'

Lex van Zwieten, sales development manager Toyota Material Handling: 'Door het automatiseren hebben we bij Highlite overzicht en veiligheid weten te creëren. Daarnaast hebben we met de koppeling van het WMS van Highlite grote voordelen weten te realiseren.'  

Bekijk onze automatiseringsoplossingen
Wis alles