Koopman TransMission breidt intern transportvloot uit met 14 elektrische pallettrucks

Koopman TransMission heeft dit jaar de intern transport truckvloot uitgebreid met 14 elektrische pallettrucks. Daarnaast neemt Toyota Material Handling het onderhoud van de gehele truckvloot voor haar rekening. Hiermee verdiepen Toyota Material Handling en Koopman TransMission de samenwerking.

Koopman TransMission is onderdeel van de full-service logistiek dienstverlener Koopman Logistics Group. Koopman TransMission heeft drie vestigingen en is actief in het vervoer en de opslag van pallets, pakketten en (buitenmatige) stukgoederen. Sinds dit jaar rijdt Koopman TransMission een aantal nieuwe routes voor grotere deelpartijen en afwijkende transportmaten naast het huidige logistieke TransMission netwerk. Hiervoor zijn zowel nieuwe vrachtwagens als nieuwe elektrische pallettrucks die met de vrachtwagen meegaan aangeschaft.  

Kwaliteit en betrouwbaarheid het belangrijkst

“Ons netwerk groeit hard en we willen de kwaliteit blijven garanderen voor onze klanten”, vertelt  Remco van Malsen, bedrijfsleider bij Koopman TransMission. Met de uitbreiding van ons routenetwerk kunnen we er voor zorgen dat leverbetrouwbaarheid en kwaliteit behouden blijven. De samenwerking met betrouwbare partners zoals Toyota Material Handling is voor ons dan ook cruciaal. We moeten er echt van op aan kunnen dat de intern transportvloot de productie probleemloos aankan.”

 

Logische keuze voor bundeling krachten   

Inclusief de uitbreiding omvat de intern transportvloot inmiddels ruim 50 trucks. Door de groei van de truckvloot is het een bewuste keuze om de service bij één partij onder te brengen. Sander de Jonge, logistiek manager bij Koopman TransMission: “De ervaringen die we met de service van Toyota Material Handling hebben opgedaan, versterken het positieve gevoel dat zij trucks van alle merken kunnen onderhouden. We werken al langer naar volle tevredenheid met Hidde de Vries, de Toyota servicemonteur. Hij denkt mee en weet wat er bij onze organisatie past. En als er een keer iets is, wordt dat snel en in goed overleg verholpen dankzij een goed serviceapparaat. De service activiteiten bij Toyota onderbrengen was voor ons dus een hele logische stap”.

Goede samenwerking  

Toyota levert vier elektrische pallettrucks met platform, type LPE200 en 10 meelopende elektrische pallettrucks, type LWE160. Bij de aanschaf zijn de gebruikerservaringen van de chauffeurs meegenomen. Zo zijn alle trucks voorzien van een automatisch vulsysteem voor de batterijen, zijn er andere aandrijfwielen geplaatst en is de lengte van de vorken aangepast, zodat de truck altijd in de vrachtwagen past. Van Malsen: “En dan komt de goede samenwerking met Toyota en de kwaliteit van de trucks van pas. Alle trucks lopen probleemloos tot het einde, mede dankzij effectieve service en onderhoud. Die meerwaarde geeft ons logistieke team de kans om zich volledig op de kerntaken te richten.”

Wis alles