Lekkerland Nederland BV verlengt samenwerking met Toyota Material Handling

Met de ondertekening van een nieuw contract verlengen Lekkerland Nederland BV en Toyota Material Handling de samenwerking over de interne transportvloot en de bijbehorende service-activiteiten.

De cruciale rol van de intern transportvloot

Lekkerland is de groothandel en logistiek dienstverlener voor de convenience-handel. Tankstations, kiosken en ketens zoals BackWERK, Bakker Bart en Hema maken gebruik van de diensten van Lekkerland. “In al onze distributiecentra werken we ruim 6 dagen in de week met 2 ploegendiensten”, vertelt Peter Korte, Directeur Operations bij Lekkerland. “De interne transportvloot speelt hierbij een cruciale rol. Daarom is het zo belangrijk om gezamenlijk na te denken over de meest optimale inzet van de vloot.” 

Zo is er in overleg bepaald om de batterijcapaciteit te vergroten zodat het niet nodig is om tussentijds te laden. Daarnaast worden de nieuwe trucks voorzien van het Toyota I_Site vlootmanagementsysteem. Dit zal meer inzicht bieden in de inzet van de truckvloot waardoor verdere optimalisatie nog eenvoudiger wordt. De verlengde samenwerking bouwt daarmee voort aan een toekomstbestendige relatie waarin flexibiliteit, optimalisatie en duurzame investeringen een belangrijke rol spelen.   

Een succesvolle samenwerking op het gebied van service

Hendrik Metz, Manager Logistic Support bij Lekkerland: “De relatie tussen Toyota en Lekkerland gaat al een hele tijd terug en we zijn altijd op zoek gegaan naar een werkwijze waar beide partijen van profiteren. Wat de samenwerking op het gebied van service zo succesvol maakt, is dat we een vaste monteur hebben op de sites. Dat zorgt ervoor dat er geen stilstand is en dat is essentieel voor ons. Vanwege deze aanpak is het een bewuste keuze geweest om het onderhoud bij Toyota onder te brengen. Het is voor beide partijen op deze manier een win-win situatie.”    

Duurzaamheid speelt voor beide partijen een belangrijke rol

Zowel Lekkerland als Toyota zien duurzaamheid als een positieve business case. Zo ontving Lekkerland in 2018 als een van de eerste bedrijven in Nederland de 3e Lean & Green Star. Peter Korte legt uit: “We verbeteren continu, we bekijken hoe we steeds efficiënter en groener kunnen worden.” Deze koers sluit perfect aan bij de visie van Toyota Material Handling, waarin Kaizen en Lean verankerd zijn in de fundamenten van de organisatie. Korte: “Wat dat betreft zitten we op de juiste lijn en zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet.”  


Over de Lekkerland Groep 

Wij doen er alles aan om onze klanten succesvoller te laten zijn

De Lekkerland Groep heeft als doel „Your most convenient partner“ te zijn voor onze klanten en de toonaangevende full service convenience specialist voor alle winkelformules die consumenten het gemak van consumptie onderweg bieden. 

Onze 4800 medewerkers leveren aan ruim 91000 verkooppunten in zes Europese landen. Tot onze klanten behoren onder meer benzinestations, kiosken, bakkerijen, voedingsretailers, fastfoodketens en tabak- en gemakzaken.

De omzet van de groep bedroeg 12,8 miljard euro in het boekjaar 2017.  

Lekkerland.nl 

BT Optio orderverzameltruck

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment heftrucks, inclusief reachtrucks, pallettrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Duurzaamheid heftrucks

Onze duurzaamheidsaanpak

Samen maken we een verschil op het gebied van maximale veiligheid, het beperken van milieu-effecten en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer >

Toyota Production system

Toyota Productie systeem

Het Toyota Productie Systeem (TPS) is een lean manufacturing systeem waarin teamleden duidelijk afgelijnde verantwoordelijkheden hebben.

Lees meer >

Veiligheid op de werkvloer

Ontdek alles over veiligheid op de werkvloer. Onder andere hoe u een veilig werkklimaat kunt creëren voor uw werknemers en ongelukken kunt voorkomen.

Lees meer >

Wis alles