Lely Synerlogic kiest voor flexibiliteit met Toyota vloot

Lely Synerlogic BV heeft in december 2014 een nieuwe truckvloot van Toyota Material Handling in gebruik genomen. In totaal zijn 25 verschillende trucks geleverd voor gebruik in het nieuwe warehouse in Duiven. Met de levering van de trucks is tevens gekozen voor een raamovereenkomst met een flexibele schil. Via deze flexibele schil spelen Lely Synerlogic BV en Toyota Material Handling beter in op de piekmomenten die ontstaan door seizoensinvloeden.
Aflevering trucks

Logische keuze voor bundeling krachten

De joint venture Lely Synerlogic BV is een samenwerking tussen Lely en CA FNZ Holding. Lely is fabrikant van hightech en innovatieve producten voor de agrarische sector. CA FNZ Holding is de moedermaatschappij van Synerlogic: fabrikant en distributeur van food, feed, chemicals en cleaning voor onder andere de zuivelindustrie. Via de joint venture bundelen Lely en Synerlogic hun expertise en richten ze zich specifiek op de opslag en wereldwijde distributie van de spare parts voor de Lely producten. De joint venture bekrachtigt de duidelijke ambitie van Lely en Synerlogic om ook in de toekomst voorop te lopen.

Flexibele inzet door seizoensinvloeden

Omdat de agrarische branche de belangrijkste afzetmarkt vormt, ondervindt de opslag en distributie van de spare parts wisselende drukteperiodes. Voor Lely Synerlogic speelt daarom het vermogen voor aanpassing en flexibele inzet van de truckvloot een belangrijke rol. Zo kan zowel de omvang van de vloot worden toegesneden op de seizoensbehoeften evenals de mogelijkheid om de vloot mee te laten groeien met de organisatie. Niet alleen de continuïteit van de truckvloot maar ook het optimaliseren van de inzetbaarheid is hiermee gegarandeerd.

 Meer dan betrouwbare trucks

Rob Imming, Warehouse Manager van Lely Synerlogic: “Na de start van de joint venture in maart 2013 zijn we op zoek gegaan naar een partner die met ons meedenkt over langdurige inzet en beschikbaarheid van de interne transportmiddelen. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Toyota Material Handling vanwege hun uitgebreide vlootmogelijkheden, maar ook vanwege de persoonlijke begeleiding en ondersteuning voor onze specifieke situatie. In samenspraak kiezen voor een flexibele schil is een nieuwe stap die we hebben gezet op het gebied van intern transport. Het vergt van beide kanten een open en transparante houding, en dat past volledig in de strategische samenwerking die we zijn aangegaan.”

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >

IC Counterbalanced trucks outdoors

Diesel/LPG heftrucks

Ontworpen voor lichte, middelmatige en zware transporttoepassingen, deze trucks bieden een snellere acceleratie en lift snelheid. Al met al zal dit resulteren in een hogere productiviteit.

Lees meer >

Specialist bekijkt I_Site

I_Site Vlootmanagement

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

Wis alles