Market Food Group neemt 5 nieuwe BT Levio P elektrische pallettrucks in ontvangst

Sinds de oprichting in 1979 is de naam van Bakkerij 't Stoepje een bekend begrip op de meer dan 900 markten in Nederland. In het magazijn in Spakenburg rijden sinds jaar en dag BT Levio P elektrische pallettrucks. In februari 2015 heeft de Market Food Group vijf nieuwe BT Levio P elektrische pallettrucks in gebruik genomen. Hiermee zetten Toyota Material Handling en de Market Food Group de samenwerking voort.

Market Food Group

De Market Food Group is het formulehuis van de bekende formules Bakkerij ‘t Stoepje en Le Perron (sinds 2010). De Market Food Group is zowel een ambachtelijke bakkerij met ruim 300 bakkers als een franchise organisatie met 140 franchise ondernemers. Naast de markten in Nederland en Vlaanderen vormt de retail sinds een aantal jaren een groeiende afzetmarkt. Behalve het centrale distributiecentrum in Spakenburg zijn er voor regionale ondernemers distributiecentra in Geesburg, Helmond en Bleskensgraaf. Deze distributiecentra worden elke nacht vanuit Spakenburg bevoorraad zodat de ondernemers vanuit die regio daar kunnen laden.

Medewerker Food Market Group op een nieuwe BT Levio P-series

Duurzame logistieke ontwikkelingen

Binnen de Market Food Group is het een grote wens om de logistieke actitiveiten in één pand in Spakenburg onder te brengen. In dat kader ziet Arend de Jong, Manager Distributie van de Market Food Group nog volop mogelijkheden. Arend de Jong: ’We vinden het belangrijk om met innovatieve nieuwe ontwikkelingen mee te gaan. Verduurzaming en tegelijkertijd verspilling tegengaan staan daarbij voorop. Ondertussen centraliseren we ook een aantal taken in het magazijn; de interne transportmiddelen nemen daarbij een cruciale rol in.’

Specifieke toepassingen BT Levio P-series

Het is duidelijk dat de Market Food Group moet vertrouwen op de betrouwbare inzet van de interne logistieke middelen; de elektrische pallettrucks zijn een belangrijke schakel. Zo hebben de pallettrucks een specifieke toepassing van de vorken voor de kenmerkende gele broodkratten. De broodkratten kunnen op deze wijze eenvoudig en gemakkelijk worden opgepakt en weer weggezet. De aanpassing van de vorken is in eigen beheer bedacht en later verder uitontwikkeld in samenwerking met Toyota Material Handling. De ombouw van de vorken wordt af-fabriek geleverd en zijn voorzien van een CE-markering.

Nieuwe BT Levio P-series

Over bedieningsgemak en comfort

Tim Hendriks werkt sinds sinds 2010 voor de Market Food Group. Inmiddels werkt hij ruim drie jaar in het magazijn en heeft de oudere en nieuwere modellen van de BT Levio P elektrische pallettruck ervaren. Tim Hendriks: ’Ik vind in zijn algemeenheid de elektrische pallettrucks heel erg fijn werken. Over het bedieningsgemak en de balans in de bochten ben ik erg tevreden. Het comfortabele rijden vind ik op het nieuwe model echt een plezier. De overgang van de oude naar de nieuwe trucks ging zeer eenvoudig, en heeft op geen enkele manier vertraging in het werken opgeleverd. En daar gaat het uiteindelijk om!’

De toekomstvisie

Ook in de toekomst blijft duurzaamheid hoog in het vaandel staan bij de Market Food Group. Arend de Jong: ’Daar hoort bij dat we ook kritisch blijven kijken naar de logistieke oplossingen. Met de levering van de nieuwe pallettrucks hebben we een zeer solide stap gezet en we weten dat we met Toyota Material Handling een betrouwbare partner in huis halen.’

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

Tweedehands heftrucks

Koop een tweedehands heftruck

We helpen u de perfecte, nieuwe of tweedehands truck te vinden. Geef uw bedrijf een boost met kwalitatieve tweedehands trucks!

Lees meer >

Low level order picker in warehouse

Orderverzamelaars

Onze orderverzamelaars zijn geschikt voor alle niveaus van orderverzamelen. De trucks zijn snel, efficiënt en productief en dat alles met een goede ergonomie.

Lees meer >

BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Wis alles