Nieuwe elektrische pallettrucks voor AGF groothandel Van Ravenswaaij

In totaal zijn 17 nieuwe Levio LPE200 en 5 nieuwe BT Levio LWE160 elektrische pallettrucks in gebruik genomen bij de groothandel in aardappelen, groente en fruit in Veenendaal. Beide geleverde typen trucks zijn aangepast naar de heersende standaarden in de AGF branche. Zo is o.a. de wielplaatsing aangepast voor de optimale palletverwerking, zijn de trucks voorzien van een last- of klaprek en is een handige opstap op de truck geplaatst.

Het familiebedrijf van Ravenswaaij kent een lange geschiedenis in de groothandel. Vanaf 1927 in bedrijf en sinds een aantal jaren ligt de leiding bij de derde generatie in de persoon van Christiaan van Ravenswaaij. Naast de groothandel in Veenendaal voor markten, speciaalzaken, restaurants en export naar Rusland is het bedrijf ook bekend van de 50 filialen onder de merken De Goudreinet en De Fruitcompany.

Goede samenwerking zorgt voor optimale inzet

In het magazijn in Veenendaal rijdt een vaste interne transportvloot die alle binnenkomende en uitgaande stromen verwerkt. Tijdens de piekperiodes rijdt de complete vloot continu en worden de diverse producten gedistributeerd binnen een krap tijdframe. ''We doen dat zo efficient mogelijk en daarom is het zo belangrijk dat trucks een verlengstuk vormen van de werkzaamheden'', legt Christiaan van Ravenswaaij uit. 'De goede samenwerking met Toyota Material Handling heeft in onze keuze voor nieuwe pallettrucks een doorslaggevende rol gespeeld. Ook de rol van leverancier R&W met betrekking tot de batterij en lader van de machine is hierbij erg relevant. Samen weten zij welke toepassingen in onze branche gevraagd wordenen handelen en leveren daar ook naar.'

 Ergonomie en veiligheid zijn belangrijk

'We maken al jaren gebruik van de oude serie BT Levio elektrische pallettrucks', licht van Ravenswaaij toe. 'Onze overstap naar de nieuwe BT Levio-serie blijkt naast de verbeterde batterijcapaciteit nog meer voordelen te bieden. De chauffeurs merken dat de nieuwe pallettrucks veel stiller in gebruik zijn. Ook over het nieuwe platform, dat minder trillingen veroorzaakt, zijn de reacties positief. Hiermee zetten we een stap vooruit op het gebied van veiligheid en ergonomie'.

AGF toepassing van het klaprek

Een veelvoorkemende gebruiksvriendelijke toepassing in de AGF-sector is het klaprek. Dit is eenvoudig op de truck te monteren en verhoogt de productiviteit en voorkomt schades. Doordat het rek over de vorken schuift zijn er verschillende uitvalmaten. Pallets kunnen zo snel verplaatst worden aangepast op de juiste palletafmetingen. Het klaprek doet tegelijkertijd dienst als lastrek en is de optimale balans voor hoog gestapelde pallets. Van Ravenswaaij: 'In overleg is er nog een extra frmae geplaatst voor het voorkomen van het wegschuiven van de kistjes'.

Het blijft mensenwerk

Naast de betrouwbaarheid van de truck benadrukt Christiaan van Ravenswaaij dat het ook met persoonlijk contact van zowel service- als verkoopafdeling goed zit.' De servicemonteur kent hier zijn weg en weet van de hoed en de rand. Als onderdeel van de levering is de afspraak gemaakt dat zowel Van Ravenswaaij en Toyota Material Handling een goed doel ondersteunen. Ik vind dat we dat aspect niet uit het oog moeten en verliezen en gelukkig deelt Toyota Material Handling die visie met ons', aldus Van Ravenswaaij.

Innovatie & technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

Orderverzamelaars

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Elektrische heftrucks

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >

Kleinere bedrijven

Kleinere bedrijven

Wij zijn trots dat wij ook kleinere bedrijven mogen voorzien van producten. Ontdek wat Toyota voor u als kleinere onderneming kan betekenen.

Lees meer >

Wis alles