Poiesz en Toyota Material Handling

Poiesz kiest opnieuw voor Toyota Material Handling met de aanschaf van nieuwe lithium-ion orderverzameltrucks

Onlangs mocht Poiesz nieuwe orderverzameltrucks met lithium-ion energiepakket van Toyota in ontvangst nemen. Met de aanschaf van de nieuwe OSE250P trucks kiest Poiesz voor een efficiënter gebruik van de ruimte in het DC in Sneek en een betere ergonomie voor de chauffeurs.
Orderverzameltrucks Toyota

Het familiebedrijf Poiesz is opgericht in 1923 en is het enige zelfstandige regionale grootwinkelbedrijf in het noorden van Nederland. Inmiddels heeft Poiesz 72 supermarkten en 71 slijterijen verspreid over Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Het hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Sneek. De kracht van Poiesz is dat zij zich in de regio bevinden en daardoor ook heel dicht bij de consument staan. Dit maakte ook dat Poiesz in 2022 de MVO-award in ontvangst mocht nemen.

De keuze voor de OSE250P en het proces bij Poiesz

Ruimte in magazijnen is vaak schaars en is het telkens weer een uitdaging om hier zo efficiënt mogelijk mee om te gaan, zo ervaart ook Poiesz. De OSE250P orderverzameltruck heeft een heffend platform waardoor het mogelijk is orders op het tweede niveau en zelfs het derde niveau te picken. Hierdoor ontstaan er veel meer pick locaties. En door B en C artikelen op hogere niveaus te leggen, blijft het orderpick-proces efficiënt en snel.

De medewerkers maken Poiesz, dat is een van de belangrijkste speerpunten van het familiebedrijf. Dit maakt dat er veel oog is voor het welzijn van de medewerkers op de werkvloer. Deze orderverzameltruck heeft een zeer lage opstap. Dit in combinatie met korte loopafstanden, zorgt voor een ergonomisch gebruik wat blessures voorkomt

De overstap naar lithium-ion batterijen

Door de jaren heen is het aantal orderverzameltrucks flink gegroeid. Hierdoor ontstond er ruimtegebrek in de laadruimte. We zijn samen met Poiesz op zoek gegaan naar een passende oplossing.

De meest geschikte oplossing was overstappen op trucks met lithium-ion batterij, in plaats van een loodzuur batterij. Doordat er tussentijds en op verschillende plekken geladen kan worden, is er meer spreiding gekomen in de capaciteitsvraag in de laadruimte. Bijkomend voordeel is dat het door Toyota in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde Li-ion energiepakket onderhoudsvrij is en een veel langere levensduur kent dan de traditionele loodzuur batterij.

Er worden bij Poiesz nog trucks met bouwjaar 2000 ingezet de verwachting is dat de nieuwe trucks hun hele operationele leven met hetzelfde energiepakket vooruit kunnen, wat de operationele kosten nog verder gaat verbeteren.

Service door Toyota Material Handling

Al vele jaren verzorgen de monteurs van Toyota Material Handling het onderhoud aan het overgrote deel van de truckvloot, bestaand uit meerdere merken. Voor Poiesz heeft dit een aantal voordelen. Eén aanspreekpunt voor alle service, minder verschillende monteurs aanwezig en een aanzienlijke daling in de onderhoudskosten.

Daarnaast is er nu een beter overzicht van de kosten en de vervangmomenten van de trucks. Als MVO-ondernemer wil Poiesz natuurlijk zo lang mogelijk gebruik maken van de trucks. De betrouwbaarheid van Toyota en de lage onderhoudskosten zorgen samen voor een verantwoorde en duurzame inzet.

Wis alles