Van der Meulen kiest voor Toyota truckvloot

Van der Meulen stapt sinds dit jaar over op een complete Toyota truckvloot. Daarnaast neemt Toyota Material Handling het onderhoud van de gehele truckvloot voor haar rekening. Hiermee breiden Toyota en Van der Meulen de samenwerking verder uit.
Aflevering trucks

Van der Meulen is een Fries bakkersbedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in Melba toast, beschuit en roggebrood. Een vijfde deel van de omzet wordt verkocht onder het label ‘Van der Meulen’, het overgrote deel vindt zijn weg naar klanten in binnen- en buitenland via Private labels. De producten worden op 3 locaties in Friesland geproduceerd. “In twee van onze fabrieken draaien we van zondagavond tot zaterdagochtend in een 3 ploegendienst ”, vertelt Wietze Zwerver, inkoopmanager bij Van der Meulen. “En vanaf de zomer draaien we 6 dagen per week, en indien nodig 7 dagen. Traditioneel is de afzetpiek van Van der Meulen in de weken rondom Kerstmis.”

Op maat gemaakt advies

Van der Meulen kent een flinke groei in export de laatste jaren. “Dat heeft ons ertoe gebracht om ons inkoopbeleid op een aantal punten kritisch te bekijken”, verduidelijkt Wietze Zwerver. “Waar het lukt, streven we altijd naar lokale leveranciers, maar voor sommige aspecten zoals de intern transportvloot en de service activiteiten was dat niet afdoende.” Na een uitgebreid aanbestedingstraject viel de keuze op Toyota Material Handling.

Wietze Zwerver vervolgt: “Wat ons hierbij echt is opgevallen is dat Toyota een duidelijk visie heeft in het vervangen van de truckvloot. Voor onze specifieke situatie hebben we een op maat gemaakt advies gekregen en dat is ons positief bevallen.” Zo is er in overleg bepaald om de vervanging per truck te bekijken. Dat resulteert erin dat niet alles in een keer vervangen hoeft te worden. Alle trucks hebben een service contract, dat geldt ook voor de bestaande truckvloot.

Standaardisatie en flexibiliteit van de truckvloot
Met deze vernieuwde samenwerking wordt de total cost of ownership voor Van der Meulen een stuk overzichtelijker. Wietze Zwerver: “En omdat we de truckvloot nu gaan standaardiseren creëren we meer flexibiliteit. Dat maakt het voor de medewerkers ook praktischer en eenvoudiger. “ In totaal omvat de truckvloot 8 elektrische heftrucks en 12 verschillende magazijntrucks zoals elektrische stapelaars en elektrische pallettrucks. 

 

Goede samenwerking  
Wietze Zwerver: “Over de samenwerking met Toyota en de kwaliteit van de trucks en service zijn we zeker tevreden. Dankzij de effectieve service en het onderhoud is de overstap probleemloos verlopen. Die meerwaarde geeft ons de kans om ons volledig te richten op onze belangrijke kerntaken zoals productinnovatie en exportgroei.” 

(op de foto rechts: Wietze Zwerver)

Ook interessant

Innovatie en technologie

Smart Logistics en Logiconomi bieden u vandaag oplossingen en tonen onze visie voor de toekomst.

Lees meer >

EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >

IC Counterbalanced trucks outdoors

Diesel/LPG heftrucks

Ontworpen voor lichte, middelmatige en zware transporttoepassingen, deze trucks bieden een snellere acceleratie en lift snelheid. Al met al zal dit resulteren in een hogere productiviteit.

Lees meer >

Specialist bekijkt I_Site

I_Site Vlootmanagement

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

Wis alles