Automated Storage and Retrieval Systems (AS/RS)

Automated Storage and Retrieval Systems (AS/RS)

Automated Storage and Retrieval Systems (ASRS) bestaan sinds de jaren 50 en 60. Sindsdien zijn er enorme verbeteringen doorgevoerd op het gebied van computersystemen, elektrische besturing, supercondensatoren en standaardisatie van palletontwerp, die hebben bijgedragen aan lagere kosten voor apparatuur en een breed scala aan mogelijke toepassingen.

Wat is AS/RS?

Een geautomatiseerd opslag- en ophaalsysteem (ASRS of AS/RS) bestaat uit een verscheidenheid van systemen die computergestuurd zijn voor het automatisch plaatsen en ophalen van ladingen op verschillende plaatsen met opslag. De basiscomponenten van AS/RS zijn:

  • Magazijn- en ophaalmachines
  • Stellingconstructie
  • Conveyor of AGV interface
  • Warehouse Control System (WCS)

AS/RS zijn ontworpen voor een breed scala aan soorten ladingen, maar voor gemiddeld magazijn betekent dit meestal palletladingen, individuele kisten of bakken, of beide.

Terug naar de overzichtspagina

Wat zijn de voordelen van AS/RS?

Magazijnactiviteiten komen steeds meer onder druk te staan als gevolg van de schaarste aan arbeidskrachten, dure vloerruimte en hogere eisen ten aanzien van responstijden en nauwkeurigheid van leveringen.

Een volledig ASRS-ontwerp is gericht op de verwerking van de lading en de snelheid van levering voor een bepaald type lading. De sleutel tot de succesvolle werking van het systeem is het doorgeven van informatie over ladingbewegingen tussen het bestaande Warehouse Management System en het geautomatiseerde Warehouse Control System (WCS). Dit WCS beheert alle functies van de geautomatiseerde apparatuur en volgt de bewegingen van de lading in en uit het systeem.

AS/RS spelen bij het voldoen aan de strenge eisen van een logistieke operatie een belangrijke rol. AS/RS helpen de efficiëntie en productiviteit in distributiecentra te maximaliseren en maken optimaal gebruik van het vloeroppervlak.

 

Terug naar overzichtspagina

Lees onze blogs over AGV's en automatisering

Wis alles