Autostore

AutoStore is een innovatieve opslagoplossing die volledig te configureren is en volop flexibiliteit mogelijk maakt. Bakken worden verticaal in een raster gestapeld en opgehaald door robots die op de bovenste laag van het systeem rijden. Hierdoor kan het raster rond kolommen, op mezzanines en op meerdere niveaus worden geplaatst.

Wat is Autostore?

AutoStore is een toonaangevende, op verticale wijze gebaseerd, geautomatiseerd opslagsysteem met hoge opslagdichtheid. Door gebruik te maken van bakken (bins), robots (bots) en poorten (ports) kan een opslagruimte exponentieel verkleind worden. 

Het systeem is ontworpen om snel bewegende SKU's binnen handbereik van de robots te houden, waardoor de picktijd per artikel met meer dan de helft wordt teruggebracht.

Optimalisatie
Het Autostore systeem optimaliseert zichzelf tijdens het gebruik. De artikelen die het meest gebruikt worden, plaatst Autostore automatisch in de bovenste bakken, waardoor er een aanzienlijke vermindering van de doorlooptijd ontstaat.

 

 

Terug naar de overzichtspagina

Waaruit bestaat Autostore?

Dit zijn de elementen waaruit een Autostore is een opgebouwd:

  • Grid -  een aluminium railsysteem dat op maat gemaakt is. Kan op elke vlakke vloer geïnstalleerd worden.  

  • Bins - De bins worden hoog en strak in het grid gestapeld. De bins zijn beschikbaar in drie verschillende maten. Om meerdere productcategorieën binnen een bak te plaatsen, kan de bin in verschillende compartimenten opgedeeld worden. 

  • Robots - robots werken 24/7 en laden zichzelf op wanneer het nodig is. Elke robot wordt apart aangestuurd door de controller.

  • Ports - via de poorten worden de verzamelde goederen afgeleverd voor verdere verwerking. Er zijn 4 verschillende poorten beschikbaar afhankelijk van het vervolg van het logistieke proces.

  • Controller - Dit is het brein van het autostore systeem. De controller houdt alles continu in de gaten. 

 

Terug naar de overzichtspagina

Lees onze blogs over AGV's en automatisering

Wis alles