Semi-automatisering om uw orderverzamelprestaties te verbeteren

Orderverzamelen is een repetitieve en tijdrovende bezigheid, waarbij bestuurders vaak op en van trucks moeten springen om goederen te verzamelen en hun trucks naar de volgende verzamellocatie moeten verplaatsen. Hoe kun je dit proces efficiënter maken?

Meer efficiëntie met orderverzamelen op afstand

Toyota orderverzameltrucks die zijn uitgerust met de t-mote afstandsbediening verhogen de algehele efficiëntie en dragen bij aan een veiligere werkomgeving. Hoe hoger de orderverzameldichtheid op de locatie, hoe groter de tijdsbesparing met een semiautomatische orderverzameltruck.

t-mote

Tot 20% meer productiviteit

Ons concept van aandrijving op afstand verkort de tijd die een werkcyclus in beslag neemt, waardoor de productiviteit van de bestuurders toeneemt en de orderverzamelstroom soepeler verloopt. In vergelijking met een handbediende orderverzameltruck kan het gebruik van trucks met afstandsbediening een productiviteitswinst tot 20% opleveren voor identieke orderverzamelcycli.

Toyota t-mote orderverzamelen op afstand
t-mote

Tot 10% energiebesparing

Gecontroleerde acceleratie en snelheid resulteren in minder slijtage van belangrijke onderdelen, waardoor de levensduur wordt verlengd en de onderhoudskosten worden verlaagd. Het beheersen van het gedrag van de truck resulteert ook in 10% minder energieverbruik, wat ook kostenbesparend kan werken.

Toyota t-mote orderverzamelen op afstand
t-mote

Operator in beeld

Doordat de bestuurder minder vaak in en uit de truck hoeft te stappen, loopt hij minder risico op letsel en vermoeidheid. De bestuurder heeft ook zijn handen vrij voor het verzamelen van goederen, omdat er slechts een kleine afstandsbediening met vingerbediening wordt gebruikt.

Toyota t-mote orderverzamelen op afstand
t-mote

Een veiligere werkplek

De truck is uitgerust met veiligheidsscanners die objecten tot 1 meter voor de truck detecteren en ervoor zorgen dat de truck automatisch stopt of zijn pad aanpast om het risico op botsingen en ongelukken te voorkomen. In de afstandsmodus rijdt de truck met een snelheid van 4 km/u en knippert er een waarschuwingslicht om omstanders te waarschuwen voor de beweging van de truck. De machines hebben een klein display dat belangrijke parameters of waarschuwingen aangeeft.

Hoe werkt t-mote?

Een orderverzamelcyclus omvat veel in- en uitstapactiviteiten. Met de BT Optio orderverzameltrucks met t-mote afstandsbediening kan de bestuurder de truck vooruit bewegen zonder op de truck te hoeven zitten. De bestuurder kan de truck eenvoudig vooruitrijden in een verzamelpad met een afstandsbediening die met een vinger wordt bediend. De afstandsbediening wordt aan de wijsvinger gedragen en heeft twee knoppen. De afstandsbediening kan aan de linker- of rechterhand worden gebruikt, met of zonder handschoenen.

Deze eenvoudige en efficiënte handsfree oplossing stelt de bestuurder in staat om achter of naast de truck te lopen, zodat hij altijd klaar staat om goederen uit de stellingen op de lastdrager te verzamelen.

Veelgestelde vragen

Bent u op zoek naar een orderverzameltruck?

Bekijk onze trucks op de website of verken onze contentbibliotheek 

Orderverzameltrucks Contentbibliotheek

Wis alles