Proven innovation met de nieuwe BT Reflex van Toyota

Toyota Material Handling Europe lanceert de eerste drie modellen in de nieuwe BT Reflex-familie: het krachtige model uit de R-serie, de E-serie met unieke kantelcabine en de flexibele O-serie voor binnen- en buitengebruik. De vernieuwde BT Reflex trucks zullen nieuwe normen stellen op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en ergonomie. De innovatieve verbeteringen omvatten een vernieuwd ergonomisch bestuurderscompartiment met intuïtieve bedieningselementen en een interactief kleuren touchscreen. Alle modellen zijn uitgerust met intelligente lithium-ion energy packs en kunnen eenvoudig worden aangesloten op I_Site van Toyota.

"Met het thema 'bewezen innovatie' benadrukken we niet alleen het belang van ons toonaangevende product, maar ook het feit dat we willen blijven investeren in innovatie om te blijven voldoen aan de behoeften van onze klanten, volgens onze waarde Kaizen (continue verbetering). Met dit product bereiken we nieuwe niveaus op het gebied van veiligheid, ergonomie en energie-efficiëntie - en we zullen ons ook in de toekomst blijven concentreren op het aanbieden van duurzame en efficiënte intern transportoplossingen aan onze klanten," aldus José María Gener, Vice President Sales & Marketing, Toyota Material Handling Europe.


Intelligente energy packs
De nieuwe BT Reflex werd ontwikkeld met drie vereisten in het achterhoofd: kostenbesparing, milieuvriendelijkheid en energie-efficiëntie. Toyota Material Handling biedt een keuze uit drie intelligente energy packs die passen bij de toepassing van de klant. Ze zijn gebaseerd op Toyota's eigen modulaire lithium-ion batterijoplossingen voor maximale flexibiliteit bij de werkzaamheden. Dankzij goede laaddisciplines kunnen de nieuwe reachtrucks, zelfs met het kleinste energiepakket, de klok rond werken. Het is van het grootste belang dat bedrijven kunnen beschikken over hoogwaardige, kosteneffectieve en veilige manieren om intern transportmaterieel van stroom te voorzien, terwijl de milieu-impact tot een minimum beperkt blijft.


Intuïtieve en interactieve bestuurderservaring
De ervaring van de bestuurder is verder verbeterd voor de nieuwe BT Reflex-serie met een nieuw ontworpen bestuurderscompartiment. Het biedt nieuwe ergonomische voorzieningen en brengt veiligheid en prestaties naar een hoger niveau.

De nieuwe cabine maakt in alle opzichten een intuïtieve bediening mogelijk. De verbeteringen omvatten een nieuwe stuurinrichting met handpalmondersteuning voor een optimaal gevoel voor de bestuurder, evenals een nieuwe hoofdbedieningsconsole aan de rechterkant. Het comfort van de bestuurder is bij dit nieuwe model niet vergeten, want het wordt geleverd met een hoogwaardige lucht geveerde stoel als optie. Een andere opmerkelijke toevoeging aan het gamma is het nieuwe grote kleuren touchscreen display dat nog meer intuïtieve controle en interactiviteit biedt. Het nieuwe touchscreen biedt een duidelijke en makkelijke manier om cruciale informatie af te lezen, maar ook directe toegang tot programmeerbare functies om een hoog prestatieniveau te garanderen.


Inzicht in uw operatie met I_Site
Alle reachtrucks van Toyota zijn connected smart trucks, af fabriek uitgerust met geïntegreerde telematica en gemakkelijk aan te sluiten met I_Site. De chauffeursinterface is verbeterd, met onder meer I_Site-functies zoals Smart Access om alleen bevoegde chauffeurs de machine te laten starten, maar ook met Pre-Operational Check om ervoor te zorgen dat de chauffeur voor elke shift een geautomatiseerde controle uitvoert. Connected trucks met I_Site van Toyota stellen gebruikers in staat te meten en te verbeteren voor een hogere veiligheid en betere algemene prestaties en tegelijkertijd kostenbesparingen te realiseren.

De nieuwe Toyota BT Reflex reeks heeft capaciteiten van 1,4 tot 2,5 ton en hefhoogtes tot 13 meter. Hoge prestaties, uitzonderlijke en unieke kenmerken maken een maximale productiviteit mogelijk zonder in te leveren op veiligheid, energieverbruik en ergonomie, en dat zelfs bij de meest intensieve werkzaamheden. Later dit jaar zullen twee gloednieuwe modellen aan de reachtruckfamilie worden toegevoegd; een vrieshuiscabine en een truck met smal chassis, de N-serie.

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Wis alles