De nieuwe Toyota Tonero overtreft de Stage V voorschriften

Toyota Material Handling Europe heeft zijn assortiment vorkheftrucks met verbrandingsmotor, ontworpen voor productiviteit, efficiëntie en het milieu, geoptimaliseerd. De Tonero Stage V omvat Toyota's zuinigste industriële motoren, ontworpen en geproduceerd in eigen huis, waardoor de prestaties en rijeigenschappen geoptimaliseerd zijn. De nieuwe modellen zorgen voor een lager brandstofverbruik, minder onderhoud, maar bovenal schonere werkzaamheden.

De nieuwe Toyota Tonero Stage V-serie is energiezuinig en veel schoner dan vereist door de nieuwste uitlaatgasemissieregelgeving van de Europese Unie. Bovendien biedt de truck een aantal voordelen voor gebruikers van vorkheftrucks met verbrandingsmotor. De trucks zijn uitgerust met een eigen Toyota motor die robuust, betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden is, waardoor het brandstofverbruik en de onderhoudskosten dalen.

"Onze nieuwste vorkheftruck met verbrandingsmotor, de Tonero Stage V, combineert Toyota innovatie en kwaliteit. Hierdoor vermindert de uitstoot drastisch, wat resulteert in een schoner milieu en schonere lucht", zegt Paul Van De Sype, Product Manager vorkheftrucks bij Toyota Material Handling Europe.

Het nieuwe ontwerp van het contragewicht is voor de hele reeks herzien en verbeterd. Dit biedt een gemakkelijke toegang voor onderhoud. Dit bespaart tijd en resulteert in een verhoogde productiviteit, wat verder bijdraagt tot lagere total cost of ownership. Ook het uiterlijk is gewijzigd voor de reeks van 1,5 tot 3,5 ton voor meer consistentie binnen de Tonero-lijn.

De Stage V voorschriften worden overtroffen

Stage V, de Europese emissieregelgeving, heeft als doel de uitstoot van verbrandingsmotoren te verminderen en laat enkel motoren toe met een lagere uitstoot. Toyota Material Handling streeft ernaar zijn klanten in deze veranderende tijden te begeleiden en zet zich in om schonere oplossingen met een hoog prestatieniveau te leveren. Het Tonero assortiment voldoet aan de specifieke operationele behoeften van de klant en beperkt tegelijk de emissieniveaus, de milieueffecten en de total cost of ownership tot een minimum.

Het Tonero assortiment kan in elke toepassing van de klant worden gebruikt. Het aanbod gaat van 1,5 ton tot 8 ton - om klanten te ondersteunen van lichte tot intensieve werkzaamheden binnen of buiten. Tot een capaciteit van 3,5 ton hebben klanten de keuze tussen een Tonero met hydrodynamische aandrijving of hydrostatische aandrijving.

Hydrodynamische en hydrostatische toepassing

Onze reeks koppelomvormers, met hydrodynamische aandrijving, is verkrijgbaar tot 8 ton, zowel in diesel- als LPG-uitvoering.  Diesel is beschikbaar in de instapmodellen van 1,5 tot 1,8 ton, uitgerust met de betrouwbare 1DZIII-motor. Vanaf 2 tot 8 ton worden klanten 3- en 4-cilinder ultra-schone en zeer brandstofefficiënte common rail-motoren aangeboden. Beide bevatten een dieselpartikelfilter (DPF) voor schonere werking en leveren een hoog vermogen en koppel bij lage motortoerentallen, wat een lange levensduur en betrouwbaarheid in alle toepassingen garandeert.

De serie hydrostatische transmissies met hydrostatische aandrijving is leverbaar in dieseluitvoering, uitgerust met de krachtige 3-cilinder 1ZS-dieselmotor (2,0-3,5 ton) en leverbaar in LPG-uitvoering (1,5-3,5 ton). Nieuwe, door Toyota ontwikkelde, software voor het volledige assortiment en aanvullende technologieën zorgen voor geoptimaliseerde rijeigenschappen en productiviteit in combinatie met een sterker remvermogen.

Toyota streeft er altijd naar producten met toegevoegde waarde aan te bieden en klanten te helpen door kosten te besparen. Met dit in gedachten zijn de onderhoudsintervallen voor de nieuwste Toyota motoren aanzienlijk verlengd waardoor de onderhoudskosten dalen.

Veiligheid en comfort van de bestuurder

Bestuurders kunnen profiteren van een nieuw ergonomisch dashboard met een nieuw display dat gemakkelijk en intuïtief werkt dankzij de bedieningselementen die nu allemaal op één plaats zijn geïntegreerd. Indicatoren voor hydraulische olie, wielpositie, mastkanteling, dieselroetfilter (DPF), rijrichting, tijd en overzicht van het brandstofverbruik maken deel uit van de nieuwe functies op het display. Alle indicatoren dragen bij aan een hogere productiviteit en kostenbesparing. Een veilige werkplek is gegarandeerd dankzij de pre-operationele controle en de snelheidsinstelling.

De nieuwe Toyota voor- en achter combi LED-lampen verbeteren het zicht van de bestuurder, voor nog veiliger rijgedrag. De lange levensduur en energie-efficiëntie van LED-lampen zorgen voor aanzienlijke besparingen op brandstof- en onderhoudskosten waardoor de beschikbaarheid en productiviteit toenemen.

Voor ultiem chauffeurscomfort en rijdynamiek is de Toyota Tonero met hydrostatische aandrijving het antwoord. De modellen vanaf 2 ton hebben een volledig zwevend bestuurderscompartiment waardoor een optimale ergonomische werkomgeving wordt gecreëerd.

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Wis alles