Toyota BT Reflex E-serie bereikt toppunt van design met een gouden erkenning van de German Design Award jury 2022

Het toonaangevende reachtruck model in de BT Reflex E-serie van Toyota Material Handling is bekroond met de German Design Award 2022. Het design concept scoorde het hoogst en werd beloond met Gold.

“We zijn ongelooflijk blij met deze prestigieuze prijs en zien het als een eerbetoon aan ons hardwerkende en creatieve team bij Toyota dat 's werelds enige reachtruck met kantelcabine heeft afgeleverd. We zijn er trots op dat we de Toyota traditie van innovatieve leiders op het gebied van logistiek design kunnen voortzetten”, aldus Magnus Oliveira Andersson, Head of Design bij Toyota Material Handling Europe.

 

Proven innovation

De German Design Awards zijn internationale prijzen die de German Design Council als eerbetoon toekent aan unieke ontwerptrends. In de categorie 'Excellent Product Design' werd de BT Reflex E-serie door een internationale jury van gerenommeerde deskundigen beloond met Gold. Het is niet de eerste keer dat een reachtruck van Toyota een speciale vermelding krijgt op het gebied van design. De vorige O- en R-modellen wonnen beide prijzen in 2017 en 2018. Bovendien won de vorige E-serie met unieke kantelcabine in 2018 ook de Red Dot ‘Best of the Best Award’.

Toyota is al jaren een wereldleider op het gebied van innovatie binnen zijn sector. Met de nieuwe BT Reflex serie zetten ze nieuwe maatstaven op het gebied van veiligheid, ergonomie en energie-efficiëntie. De BT Reflex E-serie is de enige reachtruck met een kantelbare cabine. Deze serie is ontworpen om de chauffeur minder te belasten bij herhaaldelijke toepassingen op hoog niveau. Het nieuwe model zet een grote stap op het gebied van innovatie. Dit blijkt onder andere uit het gloednieuwe kleurentouchscreen dat eenvoudig te bereiken en intuïtief is. Uitstekende ergonomie en de bestuurder in het middelpunt van het design plaatsen is altijd de prioriteit voor het designteam van Toyota. 

 

Combinatie van kwaliteit en gebruikersprestaties 

De jury van de German Design Award stelt: ‘De reachtruck van de BT Reflex E-serie, die ontworpen is voor werkzaamheden in magazijnen met hoogbouwstellingen, maakt indruk met een opmerkelijk totaal ontwerp in een ‘designtaal’ die tot in het kleinste detail is teruggebracht. Tegelijkertijd staat het ontwerp voor een combinatie van kwaliteit en gebruikersprestaties en het benadrukt het veiligheids- en bedieningsconcept. De productbruikbaarheid en dynamiek worden in dit product op een indrukwekkende manier gecombineerd.’

Alle winnende ontwerpen zullen aan het publiek worden voorgesteld tijdens de tentoonstelling van de German Design Awards 2022 die van 11 tot 27 februari 2022 in het Museum für angewandte Kunst in Frankfurt zal plaatsvinden.

Het publiek krijgt daarmee de kans om zijn favorieten onder de prijswinnaars te kiezen. Na registratie kan iedereen tot 28 januari 2022 zijn stem uitbrengen. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt in februari 2022 bekroond met de publieksprijs. 

Lees meer over de Toyota BT Reflex E-serie op de website van German Award en stem hier  

Lees meer over de nieuwe reachtrucks

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Wis alles