Swarm Automation Storage: een hoge dichtheidsoplossing voor AGV's en pallet-shuttles

Voor bedrijven die meer opslagruimte nodig hebben en het de inzet van personeel willen optimaliseren, biedt Toyota Material Handling nu Swarm Automation Storage - een complete geautomatiseerde oplossing gebaseerd op de combinatie van drie bewezen componenten. Het concept biedt een gangpadvrije opslagdichtheid, tot 80% dichter dan selectieve stellingen, tegen veel lagere kosten in vergelijking met alternatieve oplossingen met hoge dichtheid, en de flexibiliteit om in de bestaande beschikbare ruimte te passen, met optionele schaalbaarheid als meer opslag of een hogere doorvoer vereist is.

Dit geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem combineert drie componenten, namelijk de Toyota Radioshuttle die werkt met de RAE geautomatiseerde reachtruck en wordt bestuurd door Toyota's T-ONE software systeem dat communiceert met de eigen software van de gebruiker. De grootte en structuur van het opslagsysteem zijn flexibel omdat het geconfigureerd kan worden voor een maximaal gebruik van de beschikbare ruimte en het aantal shuttles en AGV's is aanpasbaar aan de operationele eisen.

Deze opslagoplossing is voornamelijk ontworpen voor het opslaan van ladingen op pallets. Deze ladingen worden getransporteerd door de shuttle-unit(s) door opslagkanalen binnen het speciaal ontworpen stellingsysteem. Ladingen worden in het systeem ingevoerd door de geautomatiseerde reachtruck(s), die ook de shuttle-unit(s) tussen de verschillende kanalen verplaatst. Het opslagsysteem kan geconfigureerd worden naargelang de toepassing, met FIFO- (first in, first out) of LIFO- (last in, first out) planning.

Van de vele voordelen is flexibiliteit een belangrijk kenmerk. Het opslagsysteem is aan te passen aan de beschikbare ruimte en kan ook op een hoger niveau van de faciliteit worden gebouwd, waardoor er beneden vrije werkruimte ontstaat. Alle drie de systeemcomponenten zijn beproefd, wat een betrouwbare werking en optimaal gebruik van inzet garandeert. Met een eenvoudig te integreren besturingssysteem staat automatisering ook voor veiligheid en nauwkeurigheid, waardoor het risico op schade of letsel wordt geëlimineerd. Bovendien biedt de opslagoplossing aanzienlijke kostenvoordelen door het elimineren van chauffeurskosten, het verminderen van schade door nauwkeurige handling, het besparen van energie door gelijkmatige beweging en het optimaliseren van het ruimtegebruik. Al met al een kosteneffectieve oplossing in vergelijking met alternatieven.

Jose Gener, Vice President Sales & Marketing legt uit: “We zien veel bedrijven die het gebruik van hun beschikbare ruimte willen vergroten. Automatisering is een steeds populairdere route voor onze klanten, gezien de huidige uitdagingen op de arbeidsmarkt. Het combineren van deze belangrijke producten in een kant-en-klare oplossing is dus gewoon logisch.”

 

Lees meer over onze automatiseringsoplossingen >>

Wis alles