Toyota Material Handling behaalt EcoVadis Gold medal

Toyota Material Handling Nederland wordt door EcoVadis jaarlijks beoordeeld op belangrijke thema’s, zoals milieu, arbeid en mensenrechten, duurzame inkoop en ethiek. In 2022 hebben wij het level Gold behaald. Met dit resultaat behoren wij tot de top 5% van de 85.000 beoordeelde bedrijven. We zijn erg trots op deze erkenning op het gebied van duurzaamheid.

De eisen die aan bedrijven worden gesteld om de duurzaamheidsprestaties te verbeteren, nemen elk jaar toe. Together we move the world towards easy and sustainable is de titel van ons duurzaamheidsrapport. In dit rapport staat hoe we de kansen voor mensen om zichzelf te ontwikkelen optimaliseren, de impact op het milieu minimaliseren en de kwaliteit en klantveiligheid maximaliseren.

Ons streven een positieve bijdrage te leveren aan het milieu en de maatschappij dateert van 1993, toen het eerste milieuactieplan van ons moederbedrijf (Toyota Industries Corporation) werd opgesteld. Als grootste heftruckfabrikant ter wereld heeft Toyota een grote maatschappelijke en milieuverantwoordelijkheid.

“We waren al erg blij met het Silver level, maar in het kader van een van onze kernwaarden Kaizen was ons doel door te groeien op het gebied van duurzaamheid. Nu kunnen we met trots melden dat we met een score van 68/100, het Gold level behaald hebben”, aldus Monica Dingelhoff, Sustainability Development Champion, bij Toyota Material Handling Nederland.

Recent hebben we ons bedrijfspand in Ede uitgebreid en wordt in ons gehele bedrijfspand al jarenlang gebruik gemaakt van 100% hernieuwbare energie. Daarnaast maakt de uitbreiding van het pand het mogelijk om nog meer zonnepanelen te plaatsen. Momenteel maken we plannen voor het plaatsen van 1000 – 1500 zonnepanelen.

Ook rijden inmiddels een aantal van onze servicemonteurs in de Toyota Proace elektrische bussen, dit wordt de komende jaren verder uitgebreid. Bovendien draagt ook het hybride werken (deels thuis en deels op kantoor) bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot. De EcoVadis Gold medal is niet ons einddoel, er nog ruimte om te verbeteren, hier zijn we continu mee bezig zowel op de korte als de lange termijn.

Bekijk hier de highlights
Wis alles