Toyota Material Handling Europe behaalt EcoVadis Platinum - ranking in top 1%

Elk jaar wordt Toyota Material Handling Europe een beoordeeld door EcoVadis. Daarbij ligt de nadruk op de onderwerpen Milieu, Arbeid & Mensenrechten, Duurzame Inkoop en Ethiek. De afgelopen jaren heeft Toyota de Golden award ontvangen, maar dit jaar is de Platinum award uitgereikt. Dit is de hoogst mogelijke score, waarmee Toyota Material Handling in de top 1% van bedrijven in de sector ‘machines voor algemeen gebruik’ staat.

"EcoVadis Platinum stelt ons in staat om vertrouwen op te bouwen bij onze klanten, leveranciers en andere belanghebbenden. Het moedigt iedereen bij Toyota Material Handling Europe aan om duurzaamheid te blijven integreren in de manier waarop we werken", zegt Tom Schalenbourg, Director Sustainable Development bij Toyota Material Handling Europe.

EcoVadis biedt transparantie aan klanten

Toyota Material Handling Europe maakt gebruik van de evaluaties van EcoVadis om de transparantie naar de klanten te stroomlijnen en om de prestaties binnen het netwerk te verbeteren. Vanwege de groeiende wereldwijde trend om de transparantie en verantwoording van de supply chain te vergroten, nemen steeds meer bedrijven MVO-beoordelingen in hun inkoopprocessen op. EcoVadis geeft duurzaamheidsclassificaties van meer dan 61.000 leveranciers wereldwijd op hun ecologische, sociale en ethische prestaties. Via het online platform hebben 175 multinationals toegang tot beoordelingen van hun geselecteerde leveranciers in 155 landen.

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Teamprestatie

Alle Europese fabrieken en lokale vestigingen van Toyota Material Handling ondergaan dit jaarlijkse onderzoek. Dit leidt tot een individuele score van elke vestiging. Tot nu toe hebben 16 van de 26 lokale vestigingen het EcoVadis Gold-niveau bereikt. De score van Toyota Material Handling Europe houdt rekening met alle Europese gegevens en omvat ook enkele prestaties van Toyota Industries Corporation (TICO).

In 2018 ontving Toyota Material Handling Europe ook de allereerste Supplier Excellence Award van EcoVadis voor 'Best Group Engagement'. De onderscheiding toont  dat Toyota’s streven naar transparantie over de prestaties van alle lokale vestigingen, Gold-rating voor 30% van de dochterondernemingen en een top 3% -positie in de branche.

Platinum score

EcoVadis evalueert vier thema's, waarvan elk thema varieert. Arbeid en Mensenrechten weegt het zwaarst. Toyota Material Handling Europe heeft voor elk thema de volgende beoordeling gekregen:

  • Arbeid en mensenrechten - 80/100
  • Omgeving - 80/100
  • Ethiek - 70/100
  • Duurzaam inkopen - 70/100

Over Toyota Material Handling Europe

Toyota Material Handling Europe is het Europese hoofdkantoor van de Toyota Material Handling Group, een onderdeel van Toyota Industries Corporation - wereldleider op het gebied van intern transportoplossingen. Het biedt bedrijven van elke omvang, in meer dan 30 Europese landen, een volledig assortiment vorkheftrucks, BT magazijntrucks, diensten, oplossingen met toegevoegde waarde en innovaties. Meer dan 95% van de trucks wordt geproduceerd in onze fabrieken in Zweden, Frankrijk en Italië. Allemaal volgens de kwaliteitsnormen van het Toyota Production System (TPS). Ontdek hoe u uitzonderlijke efficiëntie in uw bedrijf kunt bereiken op www.toyota-forklifts.eu.

Over EcoVadis

EcoVadis is 's werelds meest vertrouwde leverancier van zakelijke duurzaamheidsbeoordelingen, intelligentie en tools voor het verbeteren van samenwerkingsprestaties voor wereldwijde toeleveringsketens. De gebruiksvriendelijke en bruikbare duurzaamheidsscorekaarten van Ecovadis geven een gedetailleerd inzicht in milieu-, sociale en ethische risico's in 188 aankoopcategorieën en 150 landen.

Toyota Material Handling Europe is een van de meer dan 45.000 bedrijven in het EcoVadis-netwerk die allemaal werken met één enkele methodologie om duurzaamheidsprestaties te evalueren, samen te werken en te verbeteren. Dit wordt gedaan om hun merken te beschermen, transparantie en innovatie te bevorderen en de groei te versnellen. Lees meer op www.ecovadis.com.

Wis alles