Toyota Material Handling Europe lanceert vijfde duurzaamheidsrapport

Toyota Material Handling Europe heeft het vijfde duurzaamheidsrapport volgens de GRI-normen gelanceerd. Gedurende de wereldwijde pandemie heeft het bedrijf 50% van de 75 lange termijn doelstellingen voor People, Planet en Prosperity volledig bereikt.

‘Visie en ambitie zijn de sleutels tot het ontsluiten van verandering. Het is makkelijk om aan te nemen dat kleine doelstellingen met weinig impact het makkelijkst te bereiken zijn, maar onze ervaring leert ons het tegendeel', zegt Ernesto Domínguez, President en CEO bij Toyota Material Handling Europe.

Met het vijfde duurzaamheidsrapport bevestigt Toyota Material Handling Europe de ambitie om een industrieleider te blijven, ook op het vlak van duurzaamheid. Door de duurzaamheidsdoelstellingen van de zakenpartners te ondersteunen, verbetert het bedrijf de duurzaamheidsimpact in de hele waardeketen. Na het eerste decennium van klimaatactie, waarin het bedrijf de absolute uitstoot met 29% verminderde, heeft het zich nu verbonden tot het vaststellen van wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om nog verder te gaan.

Toyota Material Handling Europe onderschrijft de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en werkt samen met anderen om de duurzaamheidsprioriteiten binnen het eigen bedrijf, met business partners en met de maatschappij te bevorderen.

Sinds 2010 is het bedrijf een officiële campagnepartner van de 'gezonde werkplekken'-campagnes, een initiatief van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk, EU-OSHA. De campagne 2020-22 is gericht op de preventie van werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Sinds 2012 werkt het bedrijf samen met EcoVadis, het externe bureau voor de beoordeling van de duurzaamheid van bedrijven. In 2021 heeft Toyota Material Handling Europe een Platinum-rating gekregen. Voor het tweede jaar op rij behoort het bedrijf tot de top 1% van 75.000 leveranciers wereldwijd. Het feit dat meer dan 50% van de 24 lokale vestigingen een EcoVadis Platinum- of Gold-rating hebben, bevestigt de leidende positie op het gebied van duurzaamheid in Europa.

"Bedrijven die zich actief inzetten om te voldoen aan de prioriteiten van hun klanten op het gebied van duurzaamheid, krijgen de kans om sterkere partnerschappen op te bouwen rond gedeelde prioriteiten", zegt Tom Schalenbourg, Director Sustainable Development bij Toyota Material Handling Europe.

De eigenaar van het bedrijf, Toyota Industries Corporation (TICO) in Japan, is een van de minder dan 70 bedrijven wereldwijd met een dubbele A-rating van CDP, de wereldwijde toonaangevende ranglijst voor duurzaamheidsprestaties van bedrijven. In 1993 was Toyota Industries Corporation (TICO) was een van de eerste bedrijven die het Kyoto Protocol uitvoerden.

Dankzij het sterke leiderschap van onze eigenaars is de CO2-uitstoot in de vier grootste fabrieken in Europa met 7.956 ton gedaald. Hierdoor stootten deze fabrieken 70% minder CO2 uit dan in 2012, terwijl de productie in dezelfde periode bijna verdubbelde. Dit is een van de vele redenen waarom Toyota Material Handling Europe en ongeveer de helft van zijn vestigingen door EcoVadis een 'uitmuntende' of 'geavanceerde' beoordeling van hun Environmental Management Practices kregen.

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Wis alles