Toyota Material Handling Europe levert als officiële partner van de Olympische en Paralympische Spelen 2024 in Parijs het intern transportmaterieel

Toyota Material Handling Europe en Toyota Motor Europe werken samen om een breed scala aan duurzame oplossingen te leveren voor de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. Slimme elektrische vorkheftrucks zullen de logistiek en operaties ondersteunen om schonere spelen te realiseren en te streven naar minder uitstoot.

Toyota Material Handling Europe zal deel uitmaken van de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. In het kader van Toyota's wereldwijde partnership met de Spelen zal Toyota Material Handling Europe intern transportmaterieel leveren met het oog op slimme en duurzame operaties in Parijs.

Naast het bestaande aanbod van Toyota Material Handling Europe – waaronder elektrische vorkheftrucks, elektrische pallettrucks en elektrische stapelaars met een combinatie van elektrische en fuel cell technologie. Het bedrijf wil bovendien compleet nieuwe, vooruitstrevende concepten voor goederenvervoer introduceren, ter ondersteuning van de missie van de Olympische Spelen om alle evenementen CO2-neutraal of CO2-negatief te maken.

Het moederbedrijf van Toyota Material Handling Europe, Toyota Industries Corporation, maakt deel uit van de Toyota Group. Toyota is sinds 2015 lid van het programma Olympic Partner (TOP) en Toyota Motor Corporation voorziet de Spelen sindsdien van mobiliteitsoplossingen en services. Bij de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024 wordt dit nog een stap verder gebracht: Toyota Motor Europe en Toyota Material Handling Europe zullen beide oplossingen leveren voor het veilig, duurzaam en intelligent verplaatsen van goederen en mensen onder het Beyond Zero concept.

"Hoewel we binnen de Toyota Group in verschillende sectoren actief zijn, was het voor ons logisch om samen te werken om de krachtigste en meest complete oplossingen naar Parijs te brengen", aldus Ernesto Domínguez, President & CEO, Toyota Material Handling Europe. "We delen de innovatieve geest, de waarden en het engagement van onze oprichter om positieve vervoerservaringen te creëren - en we delen ook een gevoel van eer en voorrecht om bij te dragen aan de inspirerende evenementen in Parijs 2024.

"Tegelijkertijd dragen we bij aan een van de grootste maatschappelijke uitdagingen: het bereiken van klimaat neutrale mobiliteit die in al onze behoeften voorziet, zowel voor mensen als voor goederen. In een vruchtbare samenwerking kunnen we zoveel meer bereiken dan door alleen te werken."

De vooruitgang op weg naar 2024 is al begonnen

Toyota Motor Europe en Toyota Material Handling Europe hebben al meegewerkt aan het gezamenlijke event Beyond Zero City. Dit is een tentoonstelling in het National Museum of Science and Technology in Stockholm, met Toyota als hoofdsponsor.

Zero City toont hoe stedelijke ruimtes eruit zullen zien zonder auto's op fossiele brandstof, met duurzaam en comfortabel openbaar vervoer, en met digitalisering en elektrificatie die de mobiliteit veiliger, schoner en krachtiger maken. De tentoonstelling laat niet enkel de stedelijke transformatie zien, maar verkent ook Toyota's transformatie van autofabrikant naar modern mobiliteitsbedrijf. Diverse Toyota-technologieën worden er tentoongesteld, waaronder autonome elektrische voertuigen, AI-ondersteunde palletdrones en zorgrobots.

Tom Schalenbourg, Director Sustainable Development van Toyota Material Handling Europe, lichtte verder toe: "In 2021 hebben we ons aangesloten bij de Race To Zero van de VN. Met als doel onze emissies in lijn brengen met de beoogde 1,5°C zoals vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs. In 2031 willen we al onze gebouwen en wagenparken overschakelen op 100% hernieuwbare energie, en ook de uitstoot in onze hele waardeketen met 55% verminderen conform het Fit for 55-pakket van de EU."

"Parijs 2024 heeft zich ook aangesloten bij de Race to Zero van de VN en streeft naar een vermindering van de uitstoot met 50% ten opzichte van de vorige Spelen. Als wij hen hierbij kunnen helpen, dan komt dat ons allemaal ten goede."

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Wis alles