BT Reflex E-series receives iF Gold award for its' design

Toyota Material Handling Europe ontvangt drie iF DESIGN AWARDS

iF Gold 2022 award voor de BT Reflex E-serie, iF Design award voor de Toyota Traigo80 en Toyota's Ultralifter concept krijgt een proof of design excellence award.

De iF Design Awards worden internationaal erkend als de norm voor uitmuntend design en beoordelen zowel consumenten- als industriële producten en diensten in meer dan 80 verschillende categorieën, met inzendingen van toonaangevende ontwerpers van bedrijven als Bosch, Samsung en Ferrari.

De awards worden beoordeeld door 132 juryleden uit meer dan 20 landen en in 2022 hebben zij bijna 11.000 inzendingen geëvalueerd. In de laatste ronde hebben 75 designexperts de inzendingen fysiek beoordeeld op basis van vijf verschillende criteria: idee, vorm, functie, differentiatie en impact.

De prijzen werden op maandag 16 mei 2022 uitgereikt in het Friedrichstadt-Palast in Berlijn. Ernesto Domínguez, President en CEO van Toyota Material Handling Europe, woonde de ceremonie bij en ontving op het podium een gouden trofee.

 

 

"Ik voel me zeer vereerd met deze erkenning van de prestigieuze iF Design award organisatie. Voortdurende verbeteringen en teamwork, samen met toewijding aan onze kernwaarden, hebben dit mogelijk gemaakt. Ons cross-functionele team is elke dag gefocust op het leveren van kwaliteit, innovatie en de hoogste waarde voor onze klanten. Ze staan te popelen om nieuwe ideeën te verkennen en te testen," aldus Ernesto Domínguez.

 

 

 

 

"Ik ben heel enthousiast over de erkenning van dit jaar en bovendien komt ons R&D Design Center in de top 50 van iF's Europe rankings voor 2018-2022 en Best of Commercial Vehicles. Dit is uniek in onze industrie", zegt Magnus Oliveira Andersson, hoofd Design bij Toyota Material Handling Europe.

"Toyota Material Handling Europe heeft in de afgelopen 10 jaar 25 designprijzen ontvangen. Dit niveau van internationale erkenning bevestigt dat de ontwerpbenadering van het bedrijf gebaseerd is op gezonde principes: veiligheid, duurzaamheid, productiviteit, driveability en ergonomie", aldus Magnus Oliveira Andersson. 

 

 

 

De reachtruck uit de BT Reflex E-serie ontving de iF DESIGN AWARD 2022 Gold.

De BT Reflex E-serie is 's werelds enige reachtruck met een kantelbare cabine. Hij is ontworpen om het risico op overbelasting van de bestuurder bij terugkerende werkzaamheden te verminderen.

De internationale jury van deskundigen gaf als commentaar op hun keuze: "Het is een hele opgave om de perfecte machine te ontwerpen, maar dat is wat Toyota heeft gedaan met de nieuwe BT Reflex E-serie reachtruck. Het is een voorbeeld van uitmuntend design in elke dimensie en legt de lat hoger op het gebied van veiligheid, ergonomie en energie-efficiëntie. Deze bestuurdervriendelijke truck is een welverdiende Gold Winner."

De BT Reflex werd in mei 2021 gelanceerd, en ontving eerder dit jaar ook al de German Design Award.

 

Toyota Traigo80 – Elektrische vorkheftruck – iF DESIGN AWARD 2022

Het volledig zwevende bestuurderscompartiment van de Toyota Traigo 80 elektrische vorkheftruck beschermt de bestuurder tegen lawaai en trillingen. Het is niettemin comfortabel, open en zeer gebruiksvriendelijk. Het touchscreen zorgt voor eenvoudige interactie tussen truck en bestuurder. Deze truck, die wordt aangedreven door een lithium-ion en energiepakket, heeft een geweldige ergonomie en een robuust ontwerp voor zowel binnen- als buitengebruik, waardoor gebruikers kunnen overstappen op elektrisch in plaats van trucks met verbrandingsmotoren te gebruiken.

 

Toyota Ultralifter – High-lifting pallet drone concept

De Toyota Ultralifter, geïnspireerd door lean thinking, is een AMR (autonomous mobile robot) die via artificial intelligence getraind kan worden om autonoom te werken. Zo kan de Ultralifter leren om mensen en objecten te herkennen, beslissingen te nemen en bepaalde acties prioriteit te geven. De Ultralifter is ontworpen om als onderdeel van een team te werken dankzij de on-board kunstmatige intelligentie en cloudsamenwerking. Dit zorgt voor een snellere inzet van geautomatiseerde oplossingen op klantlocaties en flexibiliteit om de materiaalstroom voortdurend te optimaliseren.

 

Naast de drie prijzen voor Toyota Material Handling Europe, heeft Toyota Industries Corporation een iF Award ontvangen voor zijn autonome elektrische trekker.

Deze trekker is ontworpen voor het trekken van containerdolly's geladen met bagage en andere vracht op luchthavens. Dit volledig autonome elektrische voertuig met hoge prestaties heeft een efficiëntie die vergelijkbaar is met die van een voertuig met verbrandingsmotor. Het verbetert niet alleen de efficiëntie op drukke luchthavens, maar draagt ook bij tot een koolstofvrij transport en logistiek.

 

Ontdek de BT Reflex >>

Ontdek de Traigo80 >>

Contact

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Wis alles