Toyota Material Handling Europe heeft bekendgemaakt dat alle vestigingen in Europa nu 100% duurzame elektriciteit inkopen, zonder enige CO2-uitstoot.
De overstap is op 1 april 2021 afgerond, maar is het resultaat van continue inspanningen sinds 2018. Sindsdien heeft Toyota Material Handling Europe het percentage elektriciteit uit duurzame bronnen gestaag weten te verhogen. Alle vestigingen en locaties zijn erbij betrokken: vijf fabrieken, 21 nationale verkoopbedrijven, drie hoofdkantoorlocaties in Zweden en diverse magazijnen.
Met dit, door Toyota Material Handling Europe, voltooide project heeft het bedrijf tot nu toe de grootste vooruitgang geboekt op weg naar zero emissie. Toen Toyota Material Handling Europe in 2012 duurzaamheidsgegevens begon te volgen, berekende het bedrijf dat CO2-uitstoot van elektriciteit 15% uitmaakte van de totale emissie.
“De overstap op 100% duurzame elektriciteit is een belangrijke mijlpaal in ons duurzaamheidstraject”, zegt Ernesto Domínguez, President en CEO van Toyota Material Handling Europe. “Het is niet alleen belangrijk dat we doelen stellen voor de toekomst, maar ook dat we milieumaatregelen nemen. De overstap op duurzame elektriciteit is een concrete prestatie waarmee we meetbaar het verschil maken en we ervoor kunnen zorgen dat klanten die zich inzetten voor het bereiken van zero emissie ons als partner kiezen.”
Hoe is de overstap gerealiseerd?
Bij Toyota Material Handling Europe wordt het 100% duurzame elektriciteitsverbruik ingedeeld in drie categorieën:
Duurzame principes in de praktijk
Duurzaamheid staat in de bedrijfscultuur en bij de prioriteiten van Toyota Material Handling Europe centraal. De overstap op duurzame elektriciteit is een van de meer dan 200 projecten waarin het bedrijf momenteel investeert om energie efficiëntie te bevorderen en emissies te verminderen. Met al deze projecten samen heeft de hele Europese organisatie de CO2-uitstoot sinds 2012 met 29% weten terug te dringen. Dankzij het energieprogramma konden de energie uitgaven met 10% worden verminderd, wat bijdraagt aan zowel ecologische als financiële duurzaamheid.
Andere belangrijke factoren die een rol hebben gespeeld, zijn een programma van het bedrijf om in 2025 in alle vestigingen een ISO 50001-certificering te behalen en de oprichting van de eerste emissieloze fabriek in de sector. De oprichting van de emissieloze fabriek werd in 2020 voltooid, tien jaar eerder dan gepland. Het productiecentrum in het Zweedse Mjölby wordt voorzien van duurzame elektriciteit, stadsverwarming en vloeibaar biogas. Daardoor is de fabriek koolstofvrij, zowel wat de activiteiten ter plaatse als de energie van de leveranciers betreft. Het is een voorbeeld van hoe nieuwe, toekomstgerichte productiesystemen duurzaamheid en commerciële groei tot één geheel maken.
De volgende mijlpalen in het de duurzaamheidstraject van Toyota Material Handling Europe zijn: de voltooiing van de certificering van energiebeheersystemen in alle vestigingen en een nauwe samenwerking met klanten en leveranciers om elkaar te ondersteunen bij het verminderen van emissies en het opbouwen van netto-koolstofvrije supply chains. We moedigen al onze zakenpartners aan om samen met Toyota Material Handling Europe over te stappen op 100% duurzame elektriciteit.
Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.