7 redenen om het huren van een hef- of magazijntruck te overwegen

Ook als uw magazijn op rolletjes loopt en u tevreden bent over uw intern transportvloot, kunnen er momenten zijn waarop u wat extra hulp nodig hebt om in te spelen op piekmomenten. Er kunnen ook andere redenen zijn om trucks te huren voor een korte periode, zelfs in rustigere tijden van het jaar.

Ongeacht de omvang van uw goederenverwerking kan deze mogelijkheid u helpen. We hebben zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje.

1. U legt geen beslag op kapitaal

Als u heftrucks koopt om uw bedrijf uit te breiden, legt u beslag op een groot bedrag dat ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Het huren van een truck voor de korte termijn zou een betere optie kunnen zijn. Als de vraag ook in de toekomst hoog blijft, kunt u overwegen uw heftruck alsnog aan te schaffen of te huren voor de lange termijn. Is dat niet het geval, dan bespaart u met kortdurende huur geld op lange termijn.

2. U kunt nieuwe hef- of magazijntrucks proberen voordat u ze koopt

Het is belangrijk om de juiste heftruck te kopen. Zo'n aanschaf wilt u niet overhaast doen. Om een goede keuze te maken, kunt u eerst een aantal heftrucks voor een korte periode huren om ze uit te proberen.

3. U weet vanaf het begin alle kosten

Veel leveranciers bepalen de kosten voor de gewenste huurperiode bij aanvang. De kosten zijn dus voorspelbaar, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan.

4. Korte termijn? Geen probleem

Een van de grote voordelen van kortdurende huur is dat er vaak heel weinig tijd tussen de aanvraag en de levering zit. Er hoeft niet te worden gewacht op een truck die nog moet worden geproduceerd, waardoor u heel snel kunt overschakelen naar een hogere capaciteit.

5. U bent er ook zo weer van af

Uw gehuurde heftruck was misschien ideaal om stress rond de kerstdagen te voorkomen, maar wat gebeurt er daarna? Als u de werkdruk weer met uw vaste truckvloot aankunt, hoeft u geen heftruck ongebruikt in uw magazijn te hebben staan, maar kunt u de gehuurde heftruck gewoon weer terugbrengen.

6. Meestal is de service inbegrepen

Magazijnen zijn uitdagende omgevingen. Ongevallen kunnen worden beperkt, maar kunnen nooit helemaal worden uitgesloten. Gelukkig kan uw leverancier service bieden om de gebruiksduur van uw heftruck te maximaliseren.

7. Er is een ruime keuze

Wanneer u een truck huurt voor een korte periode, bent u in uw keuze meestal niet beperkt tot de heftrucks die op dat moment in productie zijn. Veel leveranciers hebben een vloot die bestaat uit machines van alle mogelijke leeftijden en gebruiksniveaus. Wat u dus ook wilt doen of welk bedrag u ook wilt besteden, er is meestal wel een geschikte hef- of magazijntruck beschikbaar

Neem contact op
Wis alles