Voorkom stilstand van de interne transportvloot

Inzetbaarheid en betrouwbaarheid zijn onmisbare ingrediënten voor een succesvolle intern transportvloot. Stilstand is uit den boze. Logisch dus, dat er bij de keuze voor een truck steeds vaker wordt gekeken naar de serviceorganisatie achter die truck.

‘Een eerste heftruck verkopen is makkelijk. De vervolgtruck leveren, is een stuk lastiger.’ Het is een veelgehoorde uitspraak, waarin – zoals wel vaker het geval is bij clichés – zeker een kern van waarheid zit.

Voor die vervolgtruck wordt immers niet alleen gekeken naar de truck., Ook de service van de leverancier wordt beoordeeld. Vakkundige servicemonteurs, landelijke dekking, korte responstijden; het zijn stuk voor stuk factoren die doorslaggevend kunnen zijn. Zeker als bedrijven ervoor kiezen om service en onderhoud uit te besteden. Met een goede service blijft stilstand namelijk tot een minimum beperkt.

Verantwoord omgaan

De gebruiker zelf speelt ook een rol. Wie verantwoord omgaat met de truck, voorkomt storingen, schade en stilstand. Dat geldt niet voor zowel de inzet als het onderhoud. Wanneer trucks en accu’s regelmatig stofvrij worden gemaakt en accu’s op een correcte wijze worden geladen, kan dat een heleboel sores schelen. 

Ontdek onderhoudstips waardoor uw truck langer mee kan gaan!

Te diep ontladen of regelmatig tussenladen van een tractiebatterij kan funest zijn. Nog een voorbeeld: Als chauffeur te vroeg het acceleratie- of rempedaal intrapt, komt de truck niet door de veiligheidscontrole en geeft het display een foutmelding. Het resultaat: onnodige stilstand, die bij een correcte werkwijze, volgens Het Nieuwe Heffen, voorkomen had kunnen worden.

Ook een schone, vlakke vloer is van invloed op de mate van stilstand. Hoe schoner de vloer, hoe beter het overzicht. En hoe beter het overzicht, hoe kleiner de kans op aanrijdschades. De praktijkervaring leert dat rondslingerend pallethout of wikkelfolie regelmatig de oorzaak zijn van olielekkage, defecte wieltjes of lagers, en draadbreukjes.

Neem contact op voor meer informatie

Ook interessant

Specialist bekijkt I_Site

I_Site Vlootmanagement

I_Site verbindt uw truckvloot, verzamelt gegevens en geeft u een overzicht van wat er gebeurt. I_Site biedt inzicht in hoe u uw bedrijfsvoering kunt optimaliseren.

Lees meer >

BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Toyota Production system

Toyota Productie systeem

Het Toyota Productie Systeem (TPS) is een lean manufacturing systeem waarin teamleden duidelijk afgelijnde verantwoordelijkheden hebben.

Lees meer >

Veiligheid op de werkvloer

Ontdek alles over veiligheid op de werkvloer. Onder andere hoe u een veilig werkklimaat kunt creëren voor uw werknemers en ongelukken kunt voorkomen.

Lees meer >

Wis alles