ConDoor Door Components gebruikt AGV's om groeiambitie te realiseren

Om de ambitie van de snelste en meest concurrerende leverancier van overheaddeuren te realiseren en de groei van de huidige productie te kunnen bijhouden, schakelde ConDoor Door Components in Emmen de hulp van Toyota Material Handling in. Met de komst van 2 AGV's en een derde onderweg, is ConDoor nu klaar voor het waarmaken van deze ambitie.

Feiten en cijfers

  • Bedrijf: ConDoor Door Components
  • Locatie: Emmen, Nederland
  • Sector: Productie
  • Oplossingen: 3 geautomatiseerde stapelaars

Over ConDoor

ConDoor Door Solutions is producent van geïsoleerde overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen. Verdeeld over drie productievestigingen in Nederland (Zeewolde en Emmen) en Hongarije werken ze aan de ontwikkeling en productie van duurzame deuren, op maat gemaakt, geheel naar wens van de eindgebruiker. 

Bij ConDoor Door Components in Emmen produceren ze hardwaresets en losse onderdelen voor het goed kunnen functioneren van overheaddeuren.

 

Flexibel & maatwerk

Johan Oosting, projectmanager bij ConDoor Door Components vertelt: "Vanaf het begin voelde het goed om dit maatwerkproject op het gebied van automatisering met Toyota te starten. Nu het project een paar maanden draait en we gezamenlijk alle puntjes op de i hebben gezet, zijn we tot de conclusie gekomen dat er in totaal 3 AGV's in dit logistieke proces ingezet kunnen worden."  

Niek Lammersen, sales development manager bij Toyota Material Handling vult aan: Bij ConDoor draait een heel flexibel Autopilot systeem. Momenteel zijn er 2 AGV's actief in het proces en dat breiden we op eenvoudige wijze uit met een 3e AGV. Deze uitbreiding en de goede samenwerking met alle betrokken partijen geeft bij iedereen een trots gevoel.  

Bekijk onze automatiseringsoplossingen
Wis alles