Geautomatiseerde transportbewegingen van lichte lasten

Toyota biedt geautomatiseerde lastdragers (Autopilots), om lichte goederen te trekken:

Autopilot TAE050 HD+ met telescooparm

  • laadvermogen van maximaal 750 kg
  • Europalletdrager

Autopilot TAE050 HD+ met rek

  • laadvermogen van maximaal 140 kg
  • Kleine dozen of artikelen

Autopilot TAE050 HD+ compacte versie

  • maximaal 175 kg afhankelijk van snelheid en vloeromstandigheden
  • Europalletdrager

Autopilots in actie

Eenvoudige installatie

De TAE050 HD+ volgt een magneetstrip op de vloer en krijgt onderweg opdrachten via de vloermarkeringen naast de geleidingstape. Na het bepalen van de materiaalstroom en de laad- en losstations worden de tape en markeringen op de vloer geplakt en wordt de machine gestart. Afhankelijk van de werkzaamheden en behoeften kunnen de opdrachten variëren van heel eenvoudig, zoals ‘afremmen’ en ‘stoppen’, tot meer geavanceerde taken. Met behulp van een spreadsheet kunnen opdrachten als ter plaatse draaien, op een vooraf bepaalde snelheid rijden en geluidsactivering geprogrammeerd worden. Dit zorgt voor een eenvoudig automatiseringssysteem met een hoge mate van flexibiliteit en een constant productieniveau.

Hoge nauwkeurigheid

De machine controleert voortdurend de posities van de markeringen door de onderlinge afstand te meten. Als de tolerantie van 10% wordt overschreden, stopt de machine. Een kosteneffectieve manier om de nauwkeurigheid op een hoog niveau te houden zonder dat u RFID-tags nodig hebt.

 

Werken zonder ongevallen

De veiligheidslaserscanner met 7 bewakingsvelden laat de machine stoppen en maakt een geluid wanneer een obstakel of persoon vóór het voertuig wordt waargenomen. Optioneel is een geavanceerde obstakelscanner met 16 velden beschikbaar voor situaties met gemengd of zeer druk verkeer. Een sterke metalen bumper met rubberen rand veegt kleine voorwerpen weg die de wielen kunnen beschadigen, wat voorkomt dat de machine moet stoppen. U kunt de TAE050 HD+ van een individueel geluid voorzien om het bewustzijn en de veiligheid te verbeteren.

 

Eenvoudige programmering

De geavanceerde rijopdrachten (PCC) kunnen zonder speciale software of apparatuur geprogrammeerd worden. Elke groene markering heeft een nummer in een spreadsheetprogramma en bij elke markering kunt u meerdere opdrachten activeren volgens de instellingen die u in de Excel-tabel maakt. Het voertuig kan maximaal 100 rijopdrachten uitvoeren.

 

Lagere arbeids- en gezondheidskosten

De TAE050 HD+ kan repetitieve werkzaamheden van operators overnemen, zodat ze complexere taken kunnen uitvoeren. De efficiëntie van uw medewerkers neemt hierdoor toe. Dit eenvoudige automatiseringssysteem werkt op het hoogste veiligheidsniveau, waardoor risico’s wegens arbeidsgerelateerde verwondingen of gezondheidsproblemen worden voorkomen.

Meer over stapsgewijze automatisering >>

 

Terug naar pagina over geautomatiseerde oplossingen >>

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Glud & Marstrand zet automatiseringstraject in gang

De groei van het verpakkingsbedrijf vereist automatisering om een efficiënte en veilige logistiek te garanderen die de concurrentiepositie van het bedrijf verbetert.

Casestudy Glud & Marstrand

Geautomatiseerde reachtrucks laten Uponor efficiënter werken

De geautomatiseerde heftrucks ondersteunen de volcontinue productie bij Uponor. Het proces wordt alleen onderbroken wanneer het tijd is om de batterijen op te laden.

Casestudy Uponor

Wis alles