Close up van het SAS logo op een truck

Hoe kan System of Active Stability (SAS) de veiligheid en productiviteit binnen uw bedrijf verhogen?

Wist u dat 30% van de ongevallen wordt veroorzaakt door zijdelings kantelen van een truck? Door de stabiliteit van onze trucks te verhogen, kunnen wij de kans op dit soort ongelukken verkleinen. Daarom behoort het System of Active Stability (SAS) tot de standaard uitrusting van al onze heftrucks. Na 20 jaar is dit systeem nog steeds een unieke functie die de belangrijkste parameters van de prestaties van de truck in de gaten houdt. Op deze manier wordt de stilstand tot een minimum beperkt en wordt de productiviteit gemaximaliseerd.

Meer controle over uw dagelijkse proces met Toyota SAS

Opslag en verplaatsen van goederen wordt sneller en veiliger

Het is van belang dat de bestuurder snel en veilig lasten op hoogte kan wegzetten. Dit resulteert in meer palletbewegingen en lagere operationele kosten. De SAS Mast Control functie registreert niet alleen de laadhoogte en mastpositie, maar ook de kantelhoek van de mast en de snelheid waarmee de mast wordt gepositioneerd.

+ Veilige en productieve bestuurders
+ Vermindering van schade aan de lading / infrastructuur of verlies van lading
+ Vermindering van risico op incidenten
+ Meer verplaatsingen van pallets
+ Lagere operationele kosten

 

Meer zelfverzekerd efficiënt stapelen en laden/lossen van vrachtwagens

Het kost vaak tijd om de vorken op horizontaal niveau te krijgen. Door de SAS Fork Levelling Control functie wordt dit, door middel van een druk op de knop, automatisch volbracht. Hierdoor is het werk eenvoudiger voor de bestuurder, zeker wanneer de lading op grote hoogte verplaatst wordt. Bovendien helpt het automatisch levellen van de lading om goederen correct en gelijkmatig te stapelen, waardoor schade aan goederen en stellingen voorkomen wordt.

+ Meer zelfverzekerde en productieve bestuurders
+ Minder last- en infrastructuurschade
+ Meer verplaatste pallets
+ Lagere operationele kosten

Verzekerd van stabiliteit bij het maken van een bocht

SAS vermindert de risico’s van het omkantelen tijdens het draaien en keren, zonder hiermee de productiviteit te beïnvloeden. Wanneer een truck instabiel raakt tijdens het draaien, zal de achteras van de truck direct worden vastgezet door de Swing lock Cylinder. Dit verkleint de kans op het zijdelings kantelen van de truck. Het systeem grijpt sneller in dan de meest ervaren bestuurder en voorziet de truck van uitstekende stabiliteit. Dit alles zorgt ervoor dat de gebruiker is beschermd tegen ongelukken en dat de truck schadevrij blijft.

Wanneer SAS opmerkt dat de stuursnelheid en rijsnelheid te hoog ligt, zal de truck automatisch de rijsnelheid verminderen om de veiligheid te garanderen. De gebruiker zal overruled worden door het systeem om de truck met alle wielen op de grond te houden en de lading stabiel te houden. Het voorkomen van incidenten vergroot de veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving  en zorgt ervoor dat de truck uitstekend blijft presteren.

+ Meer zelfverzekerde en productieve chauffeurs
+ Minder schade aan de heftruck
+ Minder ongevallen
+ Meer verplaatste pallets
+ Lagere operationele kosten

Meer comfort tijdens het rijden van langere afstanden

Het elimineren van hydraulische stuurspeling helpt de bestuurder veiliger en efficiënter te werken. De optie SAS active steering synchroniser zorgt voor deze eliminatie door het stuur automatisch uit te lijnen met de positie van de wielen. Zo werken de bestuurders  ergonomisch verantwoord en weten zij altijd in welke richting de truck zich verplaatst. Dit systeem draagt ook weer bij aan een veilige en productieve werkomgeving.

+ Comfortabelere en productievere stuurprogramma's
+ Minder schades door stuurfouten
+ Lagere operationele kosten

Een vrouw rijdt een truck

Operator training

Ontdek hoe bestuurdersopleidingen de veiligheid en productiviteit kunnen verbeteren.

Lees meer >

EC counterbalanced truck loading

Elektrische heftrucks

Onze duurzame elektrische heftrucks zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen.

Lees meer >

IC Counterbalanced trucks outdoors

Diesel/LPG heftrucks

Ontworpen voor lichte, middelmatige en zware transporttoepassingen, deze trucks bieden een snellere acceleratie en lift snelheid. Al met al zal dit resulteren in een hogere productiviteit.

Lees meer >

Lithium-ion heftrucks

Lithium-ion batterij

Het is bewezen dat lithium-ion batterijen 30% energie-efficiënter zijn dan loodzuurbatterijen en de CO2-emissies aanzienlijk verminderen.

Lees meer >

Wis alles