Campagne voor een gezonde en productieve werkomgeving

Bij Toyota Material Handling vinden we de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en onze klanten erg belangrijk. Daarom zijn we al meer dan 10 jaar campagnepartner van EU-OSHA.

Veiligere operaties

Door onze voortdurende samenwerking met EU OSHA en de nieuwe campagne 2020-2022 ‘Verlicht de Last’, willen we streven naar een werkomgeving die veilig, gezond en productief is voor medewerkers en klanten. Effectief beheer van veiligheids- en gezondheidsrisico's op de werkvloer komt ten goede aan alle betrokkenen. Het is goed voor werknemers, goed voor de samenleving als geheel en goed voor het bedrijfsleven.

De campagne Verlicht de Last heeft tot doel het bewustzijn van werkgerelateerde aandoeningen aan het bewegingsapparaat en de noodzaak om deze te beheersen te vergroten en een cultuur van risicopreventie te promoten. Het lukt pas als iedereen op de werkvloer goed geïnformeerd is over de risico's en de maatregelen die genomen kunnen worden om ze te voorkomen. Een andere succesfactor bij het voorkomen van ongevallen en een slechte gezondheid op het werk is het creëren van een cultuur van risicopreventie, waarin iedereen begrijpt dat veiligheid en gezondheid belangrijk zijn voor de organisatie als geheel.

De Healthy Workplaces Good Practice Awards

De Healthy Workplaces Good Practice Awards dienen als een platform voor het delen van informatie en het promoten van goede praktijken in heel Europa met behulp van concrete voorbeelden van organisaties. EU-OSHA nodigt al onze collega's, Europese werkgevers of andere zakenpartners en professionals op het gebied van operationele gezondheid en veiligheid op de werkplek uit om deel te nemen. De winnaars ontvangen tijdens een ceremonie in april 2022 een prijs.

Hier kunt u deelnemen >

 

EU-OSHA partnership

In 2013 trad Toyota toe tot de stuurgroep van het EU-OSHA benchmarking-initiatief en wisselde best practices uit met andere EU-OSHA partners die een grondige kennis hebben van de veiligheid van klanten en hoe en wanneer ongevallen plaatsvinden. Eerdere samenwerkingen waren onder meer de campagne 2010-2011 over 'Veilig onderhoud', de operatie 2012-2013, 'Samen werken aan risicopreventie', de campagne 2014-2015 'Gezonde werkplekken beheren stress', de campagne 2016-2017 'Een gezonde werkplek voor alle leeftijden' en de nieuwste 'Gezonde werkplekken beheren gevaarlijke stoffen' 2018-2019.

Ook interessant

BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Duurzaamheid heftrucks

Onze duurzaamheidsaanpak

Samen maken we een verschil op het gebied van maximale veiligheid, het beperken van milieu-effecten en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer >

De Toyota Way

De Toyota Way

Onze missie is het om u efficiëntie te bieden bij uw activiteiten op het gebied van intern transport oplossingen.

Lees meer >

Toyota Production system

Toyota Productie systeem

Het Toyota Productie Systeem (TPS) is een lean manufacturing systeem waarin teamleden duidelijk afgelijnde verantwoordelijkheden hebben.

Lees meer >

Wis alles