Positieve uitkomst pilot ‘Milkrun’ waterstof project in Ede

In de pilot is onderzocht of het haalbaar is om een ‘Milkrun’ bezorgservice van waterstof voor intern en extern transport in de regio Ede op te zetten. De samenwerkende partijen die het onderzoek gefinancierd hebben, zijn tot de conclusie gekomen dat een eenvoudige variant van de ‘Milkrun’ bezorgservice haalbaar is onder lage investeringskosten.

Binnen de pilot werkten Toyota Material Handling, Bruil, ACV, Bosch Beton, Bidfood, Veth Automotive, de lokale gemeente en provincie samen om op praktische wijze te onderzoeken of op termijn een waterstofvulpunt in Ede te realiseren is. De “Milkrun” bezorgservice lost het probleem op voor gebruikers van waterstofvoertuigen die niet direct wil investeren in een eigen infrastructuur.

Onderzoeksresultaten

Uit de rapportage uitgevoerd door HyMatters blijkt dat een waterstof ‘Milkrun’ concept dat 30 kg waterstof per dag aflevert technisch realiseerbaar is. Hiervoor dienen nog wel een aantal wijzigingen in wet- en regelgeving plaats te vinden. Maar met het oog op de toekomst gericht, lijkt dat vooralsnog een kwestie van tijd.

De resultaten van de pilot geven aanknopingspunten om het onderzoek op korte termijn een vervolg te geven. Hierbij is door de partijen een voorkeur uitgesproken voor een variant die zowel eenvoudig is te realiseren als een lagere investering vraagt. Overwegingen die daarbij meespelen zijn o.a. de mogelijkheid om de tankauto te besturen met een rijbewijs B en of het waterstofvulpunt technische aanpassingen nodig heeft.

Dowload de rapportage
People looking at trucks

Onze duurzaamheidsaanpak

Samen maken we een verschil in het maximaliseren van veiligheid, het minimaliseren van de ecologische impact en het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Lees meer >

Complete lithium-ion range

Toyota Material Handling presenteert de complete range met lithium-ion batterijen.

Lees meer >

Ontdek ons kennisplatform

Voor al uw vragen rondom material handling kunt u terecht op ons kennisplatform. Ontdek handige informatie over efficiënt werken, een veilig werkklimaat en de laatste trends & ontwikkelingen.

Lees meer >

BT Optio orderpickers

Ons productassortiment

Bekijk ons volledige assortiment vorkheftrucks, inclusief reachtrucks en orderverzamelaars.

Lees meer >

Wis alles